Nou Qashqai amb conducció autònoma

El crossover més venut a Espanya circula ja per les nostres carreteres amb l’assistent de conducció ProPILOT.
La provada tecnologia ProPILOT reforça el control del conductor sobre el vehicle assistint-li en les tasques d’adreça, acceleració i frenat.

Nou Nissan Qashqai amb conducció autònoma

Nissan presenta a Espanya el nou Qashqai amb tecnologia ProPILOT. La tecnologia ProPILOT és el primer pas cap a la conducció autònoma i amb Qashqai s’incorpora al líder del segment que més creix del mercat espanyol, el dels Crossover.

Des de gener i fins a maig de 2018, a Espanya s’han matriculat 13.362 Nissan Qashqai, la qual cosa significa un 9,95% de quota del segment Crossover i li consolida en la seva posició de líder.

El Nissan Qashqai és el crossover més reeixit d’Europa, amb més de 2,3 milions d’unitats venudes des que va ser presentat en 2007.

ProPILOT, el primer pas a la mobilidad autònoma

Presentada a Japó a l’agost de 2016, la tecnologia d’assistència a la conducció ProPILOT es va incorporar per primera vegada a la sèrie en el Nissan Serena, el monovolumen més polivalent de la gamma Nissan a Japó venent des de llavors més de 120.000 vehicles equipats amb aquesta tecnologia, la qual cosa suposa un 50% del total de les seves vendes, desmitificant d’aquesta manera les anomenades “reticències de l’usuari” davant l’arribada de la tecnologia de mobilitat autònoma.

Posteriorment, al gener de 2018 ProPILOT va arribar a Europa de la mà del nou Nissan Leaf i ara, amb Qashqai, ho fa al segment més poblat i amb més creixement del mercat espanyol, el dels Crossover.

Com funciona ProPILOT

El sistema ProPILOT reforça el control del conductor assistint-li en les tasques de direcció, acceleració i frenat. El sistema treballa en un únic carril de l’autopista i està optimitzat per operar a qualsevol velocitat.

Aquesta nova tecnologia ve a sumar-se a l’Escut de Protecció Intel·ligent Nissan, que ja equipava el Nissan Qashqai i que, entre altres ajudes, incorporava: avís de canvi de carril involuntari, control de l’angle mort, detecció d’objectes en moviment i la frenada d’emergència amb reconeixement de vianants.

ProPILOT es basa en la lectura del tràfic i de les condicions de la carretera que realitzen d’una banda la càmera frontal instal·lada en el parabrisa i per un altre el sensor de radar situat darrere del logo 3D Nissan de la graella frontal. El Nissan Qashqai amb tecnologia ProPILOT està ja a la venda amb el motor 1.6 dCi 96kw (130cv)combinat amb la caixa del canvi automàtica X-tronic.

Nissan Qashqai con conducción autónomo

Simple i intuïtiu d’utilitzar, el conductor activa ProPILOT des del botó situat en el volant. Després, pressionant el botó “SET -”, el Nissan Qashqai ajustarà constantment la velocitat respectant una distància de seguretat amb el vehicle precedent gràcies al control de creuer intel·ligent. I, amb tan sol un tercer “clic” el conductor pot ajustar aquesta distància de seguretat en tres nivells.

El Nissan Qashqai amb ProPILOT pot arribar a detenir-se per complet si les condicions del tràfic així ho requereixen. Si la detenció és per un temps inferior a tres segons, el vehicle reprendrà automàticament la marxa quan el cotxe precedent ho faci. Si la parada és superior a tres segons, el conductor haurà de pressionar el botó “RES +” o fer una lleugera pressió sobre el pedal de l’accelerador per reprendre la marxa i ProPILOT tornarà a estar actiu. La tecnologia ProPILOT també assisteix al conductor mantenint el cotxe al centre del carril de l’autopista seleccionat, llegint les línies blanques de la calçada.

Assistint al conductor en les tasques més pesades del tràfic diari, redueix la fatiga i el stress, augmentant així la seguretat i el control sobre el vehicle.

Aquestes tasques representen una gran part del temps dels nostres clients. Segons Adrien Levesque, Product Manager de la gamma crossover en Nissan Iberia: “A l’any, un conductor espanyol perd 5 dies en embussos. Amb ProPILOT, incrementem la seguretat i el plaer de conduir en qualsevol situació i reforcem el lideratge absolut de Qashqai en el segment crossover”.

En cas que el conductor no mantingui el control o supervisió del vehicle, ja sigui per omissió o per emergència, el vehicle emetrà primer una sèrie d’avisos sonors, posteriorment realitzarà breus frenades controlades i en última instància realitzarà una parada d’emergència de forma totalment automàtica amb la senyalització pertinent (llums d’emergència) per incrementar la seguretat de la via en la qual circula.

El funcionament del sistema ProPILOT sempre està visible en la pantalla de 5” del Nissan Drive Assist, situada entre els dos rellotges principals del quadre d’instruments del Nissan Qashqai. A més dels avisos visuals, el sistema pot emetre avisos sonors d’advertiment al conductor.

El nou Nissan Connect, incorpora una nova interfície que facilita més la vida al conductor, amb uns menús més accessibles i amb aparença visual més agradable. A més, tots els Qashqai equipats amb Nissan Connect incorporen de sèrie una antena de tipus “aleta de tauró”, que actualitza l’aparença del cotxe al mateix temps que millora la recepció.

Francesc Corberó, Director de Comunicació de Nissan Iberia va afegir: “ProPILOT és l’última tecnologia dins de la Mobilitat Intel·ligent de Nissan (“Nissan Intelligent Mobility”), que representa la nostra visió i compromís per desenvolupar un entorn de conducció més segur i eficient per a tots els conductors.”

Nissan Qashqai con conducción autónomo

El futur de la Mobilitat Intel·ligent Nissan

La segona etapa en el camí cap a la conducció autònoma, arribarà en 2019 a Nissan amb la funció ProPILOT multi-carril, permetent el canvi automàtic de carril en autopista.

Ja entrats en 2020, Nissan treballarà per introduir de conducció autònoma en vies urbanes i en interseccions, per arribar a 2022 amb la mobilitat autònoma total, fins i tot sense intervenció del conductor.

Nissan augmentarà el seu lideratge en tecnologia de conducció autònoma amb la seva incorporació en els models clau de cada mercat, millorant així la seguretat i iniciant una nova era de l’automòbil.

El concept car IMX-kuro presentat en el Saló de Ginebra el passat mes de març ens convida a descobrir el futur dels Crossover: autònom, híperconnectat i amb zero emissions. Un vehicle mogut per dos motors elèctrics de capaços de generar 320 Kw (435 cv) i alimentat per una bateria d’alta capacitat que pot subministrar fins a 600 quilòmetres d’autonomia amb una sola recarrega.

 

Si desitges veure el nou Nissan Qashqai amb conducció autònoma, contacta amb el nostre concessionari oficial Nissan a Badalona per demanar cita amb els nostres assessors.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.