El Ford Puma és un SUV que debuta a la marca de l’oval, encara que no és així el seu nom. A finals dels anys 90 i principis dels 2000, el Ford Puma era un esportiu coupé del segment B que rivalitzava amb models com l’Opel Tigra. No obstant això, amb la incessant moda dels crossover, Ford ha decidit recuperar aquest nom per llançar un nou tot camí que es basa sobre la plataforma del Festa.

Arriba per competir durament en el segment dels B-SUV i aquí tindrà una dura lluita amb els SEAT Arona, Nissan Juke, Renault Captur, Kia Stonic o Peugeot 2008, entre tantíssims altres. Sens dubte, les grans bases d’aquest Puma recauen en un disseny cridaner, en la funcionalitat del seu maleter (compta amb un doble fons amb desguàs que permet, per exemple, rentar a la nostra mascota), en una gamma mecànica bastant racional i en què gaudeix de la tan anhelada etiqueta mediambiental Eco.

Els acabats del Ford Puma són tres: Titanium, ST Line i ST Line X, el límit de gamma. Entre l’equipament que més destaca són els sistemes ADAS i de seguretat activa que porta de sèrie (assistent de manteniment al carril, alerta de col·lisió amb frenada d’emergència, control de creuer adaptatiu, alerta de trànsit creuat posterior, sistema de mitigació de post col·lisió, alerta kamikazes -evita que ens fiquem erròniament en sentit contrari en una via- i limitador de velocitat automàtic en funció de la velocitat màxima permesa a la via), sistema de infoentreteniment SYNC 3 amb navegació integrada i connectivitat, accés i arrencada sense clau, llandes de 17 polzades, llum ambiental, selector de maneres de conducció, etcètera.

La gamma mecànica es compon d’un sol motor, però amb tres alternatives disponibles. Es tracta de l’1.0 Ecoboost de tres cilindres amb 125 i 155 CV. El primer pot portar o no sistema de microhibridación, mentre que el més potent si munta sempre una xarxa de 48 volts. També arribarà una opció dièsel i la versió més radical (ST) que muntarà el mateix 1.5 Ecoboost del Festa ST.

En conclusió aquest 2020 comença la novetat més esperada al mercat del nou Ford Puma, un SUV urbà que segueix la línia de disseny de l’última generació del Ford Focus. El nou Puma incorpora tota la tecnologia Ford i és el primer model d’una llista de llançaments amb motors híbrids i elèctrics que van a actualitzar l’oferta de la marca.

El nou Puma ja està disponible a tots els concessionaris COVESA. Hem rebut unitats de les versions comentades anteriorment: Titanium, ST-Line i ST-Line X, amb motors Ecoboost i Ecoboost Hybrid.

Vine als concessionaris COVESA per veure el nou.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.