La firma japonesa acaba de presentar la nova versió i + del Nissan LEAF, que permet augmentar la potència i autonomia del cotxe elèctric més venut del món. Serà al llarg de l’estiu quan s’iniciarà la comercialització del LEAF i +, acompanyat d’interessants novetats en matèria de mobilitat intel·ligent.

La marca nipona vol fer arribar la propulsió elèctrica a tot tipus de conductors, siguin quines siguin les seves necessitats. Si el LEAF actual és perfecte per a recorreguts urbans o distàncies mitjanes, la nova versió e+, recentment presentada a Tòquio i Las Vegas, vol donar resposta també a aquells que volen cobrir distàncies més llargues.

L’autonomia WLTP en cicle combinat del LEAF e + és de 385 Km (pendent d’homologació final), un 43% més que la del LEAF estàndard (270 km). La diferència clau es troba a la bateria, que passa de 40 kWh a 62 kWh i de 192 a 288 cel·les.

També millora la potència del motor, que passa de 110kW a 160 kW amb un parell disponible des parat de 340 Nm. La major acceleració possibilita una sortida de corba més ràpida i fluïda i facilita la incorporació al trànsit.

El compromís de Nissan amb els vehicles elèctrics i el seu ús per als trajectes de llarga distància és ferma. Amb l’objectiu de facilitar l’ús de cotxes elèctrics en aquests desplaçaments, al llarg dels propers 18 mesos la marca instal·larà 100 punts de càrrega ràpida a les principals carreteres espanyoles. L’objectiu és cobrir tot el territori peninsular i que hi hagi, com a mínim, un punt de recàrrega de cotxes elèctrics cada 150 quilòmetres.

La movilitat inteligent de Nissan

El nuevo e+ incorpora todas las tecnologías que han convertido al LEAF en el icono de la movilidad inteligente de Nissan, tales como el avanzado sistema ProPILOT. Esta primera fase de la conducción autónoma de la marca usa la dirección, los frenos y el acelerador para ayudar al conductor en situaciones de tráfico lento: desacelera y para de manera autónoma cuando el tráfico se detiene, y reanuda la marcha y sigue al coche de delante cuando el tráfico vuelve a fluir.

En autopista permite mantener una velocidad de crucero o seguir al coche de delante si este va más lento, manteniendo además la dirección dentro del carril. Por último, el sistema ProPILOT Park estaciona de manera totalmente autónoma, en batería o en paralelo, con solo pulsar un botón.

Però l’aposta més innovadora és l’e-Pedal, que permet conduir utilitzant un únic pedal. Tan sols canviant la pressió sobre l’accelerador, el conductor pot arrencar, accelerar, desaccelerar i frenar el vehicle. A més, l’e-Pedal utilitza l’energia de frenada per recarregar la bateria.

El nou Nissan LEAF e+ també veu millorada la seva connectivitat i infoentreteniment amb una pantalla TFT de 8 polzades que incorpora un sistema de navegació actualitzat i funciona de manera similar a un telèfon intel·ligent. Aplicacions, mapes i microprogramari poden actualitzar sense fils i els sistemes Android Auto i Apple Car Play permeten veure el contingut del telèfon mòbil a la pantalla del vehicle de manera fàcil i segura.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.