El Nou Opel Corsa esportiu ha estat presentat en el Saló de Frankfurt, on també ho va ser el primer Corsa GSi, fa 32 anys
En lliurea bitò vermell Xile i negre, tots dos models comparteixen la diversió al volant en un entretingut vídeo
La sisena generació de l’Opel Corsa GS Line ja està disponible a Espanya a un preu de 22.300 euros
Denominació esportiva en totes les categories, des de l’Opel Insígnia GSi fins al Nou Opel Corsa GS Line

El nou model fusiona la fluïdesa aerodinàmica i l’elegància de la sisena generació de l’Opel Corsa, amb les essències de l’esperit del Corsa GSi, el primer exemplar va ser mostrat en primícia mundial en la mostra automobilística a 1987, fa ara 32 anys.

25% menys de cilindrada, 30% més de potència

Tots dos models evidencien el que en aquests anys ha avançat la tecnologia de l’automòbil, ja que el Nou Opel Corsa, tot i tenir un motor que cubica un 25% menys que el del primer Corsa GSi, ofereix un 30% més de potència, millors prestacions en tots els apartats i consums sensiblement inferiors, a més de molt més espai a l’habitacle i una seguretat inimaginable en aquells temps.

Com en el seu moment aquell primer Opel Corsa A GSi, el Nou Opel Corsa GS Line incorpora la mecànica més potent disponible en aquest segment, ja que, com el seu antecessor, són vehicles dissenyats per gaudir de la conducció esportiva, com es pot veure en el vídeo:

Igual que el seu famós predecessor, el Nou Opel Corsa GS Line ha estat exhibit a Frankfurt amb una carrosseria bitò vermell Xile i negre, que no deixa dubtes sobre el seu caràcter esportiu a ultrança.

Els seus para-xocs esportius, els doble fuites cromat i les llantes específiques així ho demostren. De la mateixa manera, el primer Corsa GSi proclamava el seu caràcter amb els seus marcats passos de roda i la seva instrumentació: que incloïa compta-, voltímetre i indicador de pressió d’oli, a més de seients esportius.

1984, adéu al GT / E. Neixen els GSi, Kadett, Manta i Corsa

Però, a més d’esportivitat, tots dos vehicles compleixen un altre dels nostres preceptes bàsics: facilitar l’accés del públic a la més avançada tecnologia de l’automòbil. En el cas de l’Opel Corsa GSi, les seves sigles ho revelen: Gran Sport Injecció. És a dir, substituïa els carburadors per la injecció, un sistema d’alimentació que permetia millorar les prestacions i reduir els consums. Anomenat inicialment GT / E, pas a denominar-se GSi el 1984, primer en l’Opel Kadett i posteriorment en l’Opel Manta.

El Nou Corsa GS Line, ofereix una aerodinàmica de rècord (un Cx de només 0,29), és el primer cotxe del seu segment a oferir fars adaptatius matricials amb LED i, a més, munta un superefectivo motor de gasolina turboalimentat de només 1, 2 litres, que produeix uns espectaculars 130 cavalls.

Tal aportació de potència, conjugat amb el seu reduït pes i la seva perfilada aerodinàmica li permeten assolir unes prestacions que superen les de tots els seus predecessors, fins i tot a les dues generacions precedents, que el superen àmpliament en nombre de cavalls.

El motor turbo de 1,2 litres del GS Line arriba als 130 cv (96 kW) i un sorprenent parell màxim de 230 Nm. Bé embridats per una caixa del canvi automàtica de vuit velocitats. Semblant desplegament de cavalls aconsegueix impulsar el Nou Opel Corsa GSi Line fins als 208 km / h i li permeten accelerar de 0 a 100 km / h en 8,7 segons.

Més dinàmic que els seus predecessors més potents

L’Opel Corsa A GSi, per la seva banda, comptava amb un motor atmosfèric cuatricilíndrico de vuit vàlvules, que produïa 100 cv a 5.600 rpm. La segona generació, l’Opel Corsa B GSi, de 1993, comptava amb un motor de 16 vàlvules, que millorava la resposta en baixa, i lliurava 109 cv a 6.000 rpm, amb els quals aconseguia els 192 km / h.

El Corsa C GSi, que va arribar el 2001, elevava la seva cilindrada a 1.800 centímetres cúbics i llançava 125 cv a 6.000 rpm, amb els quals arribava a registrar 202 km / h. Sis anys més tard feia la seva aparició l’Opel Corsa D GSi, que rebaixava el cubicatge del seu motor a 1.600 cc, encara que gràcies a l’adjunció d’un turbo, incrementava la potència fins a uns impressionants 150 cv. La seva producció va cessar en 2012.

L’Opel Corsa GSi de cinquena generació, aparegut en 2018, aconseguia la mateixa xifra de potència, tot i ser més gran i comptar amb un propulsor turboalimentat de 1,4 litres. El Corsa I GSi necessitava 8,7 segons per al 0 a 100 km / h i aconseguia els 207 km / h, tots dos registres lleugerament inferiors als del Corsa GS Line, animat per un eficacíssim motor tricilíndric de 1,2 litres.

L’Opel Insígnia GSi, el límit de gamma

Un any abans de l’arribada de l’Opel Corsa GSi de cinquena generació vam presentar al IAA 2017 l’Opel Insígnia GSi, tant en versió berlina, Grand Sport, com familiar, Sports Tourer, tots dos amb tracció integral. Tots dos vehicles poden estar equipats amb un motor gasolina biturbo de 260 cv o amb un biturbo dièsel que lliura 210 cv i un parell màxim de 480 Nm. Amb la mecànica de gasolina l’Opel Insígnia GSi arriba als 233 km / h, mentre que el dièsel aconsegueix arribar als 231 km / h. Amb aquest vehicle a Opel oferim el plaer de conduir un GSi des de la categoria dels utilitaris fins a la seva vaixell insígnia.

Opel, un dels majors fabricants d’automòbils europeus, va ser fundada per Adam Opel a Rüsselsheim, Alemanya, el 1862. La companyia va començar a construir automòbils a 1899. Opel forma part de Groupe PSA des d’agost de 2017. Juntament amb la seva filial britànica Vauxhall , la companyia desenvolupa el seu negoci en més de 60 països d’arreu del món en els quals el 2018 s’han venut més d’un milió de vehicles. Actualment, Opel està implementant la seva estratègia d’electrificació per a assegurar el seu èxit sostenible i garantir que es satisfacin les futures demandes de mobilitat dels clients. En 2024, tots els models de turismes oferts a Europa oferiran una versió elèctrica.

Contacta amb el nostre concessionari Opel a Badalona per contactar una cita prèvia.

 

 

 

 

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.