Amb dues versions de 225 CV i 180 CV, el Nou PEUGEOT 308 Hybrid representa el màxim nivell de prestacions en la gamma de la nova berlina mitjana del Lleó.

El Nou PEUGEOT 308 Hybrid uneix l’agilitat i la potència a la sostenibilitat. Ambdues versions híbrides endollables gaudeixen dels avantatges de l’etiqueta “Zero” de la DGT, gràcies al seu alt nivell d’autonomia “zero emissions”.

El Nou PEUGEOT 308 és el primer model que arreplega plenament la nova imatge i filosofia de la marca. Aquest ambaixador de la nova era del Lleó destaca en el seu segment tant per la seva estètica com per l’equipament tecnològic i la gamma de motors eficients i d’altes prestacions. Dues característiques que arriben a la seva màxima expressió amb les seves dues versions equipades amb tecnologia híbrida endollable, que desenvolupen 180 CV i 225 CV, respectivament.

D’una berlina mitjana de PEUGEOT s’espera un comportament a la carretera d’alt nivell i plaer de conduir, sense oblidar un disseny elegant, agilitat i polivalència per als trajectes urbans. El Nou PEUGEOT 308 posseeix totes aquestes característiques, en incorporar els motors de més prestacions de la gamma que, en assegurar una autonomia “zero emissions” de fins a 60 Km, gaudeixen dels avantatges que atorga l’etiqueta “Zero” de la DGT, entre elles llibertat de circulació al centre de les grans ciutats, inclosos períodes amb alts nivells de contaminació.

Electrificació i sensacions es donen la mà al Nou PEUGEOT 308 Hybrid 225 e-EAT8. Aquesta versió electrificada ofereix el major nivell de potència a la família 308. Combina les prestacions d’un motor PureTech gasolina de 180 CV (132 kW) amb un motor elèctric de 81 kW acoblat a la caixa de canvis automàtica e-EAT8. Els resultats són un nivell d’emissions a partir de 26 g/km de CO2 i fins a 59 km d’autonomia elèctrica.

Per la seva banda, la versió Hybrid 180 e-EAT8 és fruit del treball conjunt d’un motor PureTech de gasolina de 150 CV (110 kW) i d’un motor elèctric de 81 kW per a unes emissions a partir de 25 g de C0₂ per km i fins a 60 km d’autonomia 100% elèctrica.

La bateria d’ions de liti de totes dues versions té una capacitat de 12,4 kWh, una potència de 102 kW i pot oferir dos tipus de carregadors embarcats per respondre a qualsevol ús i totes les solucions de recàrrega dels clients; de sèrie un carregador monofase de 3,7 kW i en opció un carregador monofase de 7,4 kW.

Totes aquestes prestacions es gaudeixen a bord d’un automòbil de disseny esportiu i seductor, que incorpora els detalls estrenats en els últims llançaments de la gamma, com els llums diürns en forma de ullals que baixen fins al para-xocs davanter, el nom del model situat sobre el capó o els pilots LED del darrere que imiten forma de tres urpes.

Un model que destaca tant pel caràcter dinàmic com per l’aposta per l’espai interior, amb un perfil més baix (1,44 m), una distància entre eixos de 2,675 mi una longitud que arriba als 4,36 mi que permet millorar la amplitud de les places del darrere.

La tecnologia és un altre dels punts forts del Nou PEUGEOT 308, amb importants novetats tant en el lloc de conducció com sota el capó. Aquest model estrena una evolució del lloc de conducció PEUGEOT i-Cockpit® que, juntament amb un nou volant compacte, incorpora una pantalla de 10” (25,4 cm) integrada al quadre de comandament, que es complementa amb unes i-toggles virtuals a partir de l’acabat Allure. Davant del conductor es desplega un innovador quadre d’instrumentació digital de 10” des de l’acabat Active Pack, que adopta visualització en 3 dimensions des de la versió GT.

La connectivitat fa un pas de gegant amb el nou sistema PEUGEOT i-Connect. La seva funció Mirroring sense fil permet interactuar amb dos telèfons via Bluetooth alhora. L’experiència es completa amb el navegador connectat PEUGEOT i-Connect Advanced, i el comandament de reconeixement vocal “OK PEUGEOT”, que permet accedir fàcilment a les funcions d’infoentreteniment.

La revolució tecnològica encarnada pel Nou PEUGEOT 308 també es manifesta en les funcions ajudades a la conducció d’última generació. La conducció semiautònoma és molt més a prop amb el pack Drive Assist 2.0 que estrena el canvi de carril semiautomàtic, la preconització anticipada de la velocitat i l’adaptació de la velocitat en corba, als quals cal sumar el control de creuer adaptatiu amb funció Stop and Go i lajuda al manteniment de carril.

A més, el Nou PEUGEOT 308 reforça el seu cabal tecnològic i la seguretat de tots els seus ocupants amb el sistema de vigilància d’angle mort de llarg abast (75 metres), l’alerta de trànsit del darrere, que adverteix de possibles perills en inserir la marxa enrere, l’ajuda a l’aparcament de 360°, gràcies a 4 càmeres (del davant, posterior i laterals), la trucada d’emergència “E-call+” amb informació del nombre de passatgers i localització del vehicle complementada amb la direcció del vehicle a la carreter, el sistema AQS (Air Quality System) amb configuració “Clean Cabin” a partir de l’acabat GT i el sistema Hi-Fi Premium FOCAL®, que s’estira en aquest model.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.