• Les línies exteriors, robustes i elegants, claus a l’hora de projectar aquests vehicles
  • Els tons sobris i metal·litzats són tendència en aquests models de grans dimensions com a símbol d’elegància
  • El nou membre de la família SUV de SEAT es vesteix de gala amb teixits i acabats sofisticats

Nou SEAT Tarraco

 

“Ha de ser un cotxe que transmeti personalitat, força i prestigi”, aquest va ser l’encàrrec d’Alejandro Mesonero-Romans, director de Disseny de SEAT, al seu equip. Però com s’aconsegueix que una barreja de pintures i mica pugui esdevenir un color elegant? O quina elecció de teixits converteixen l’interior d’un cotxe en sofisticat? Ara que el SEAT Tarraco s’ha presentat al món, descobrim què hi ha darrere del procés de creació d’aquest tipus de vehicles i les claus del que serà el nou llenguatge de disseny de la companyia.

 

Disseny exterior del SEAT Tarraco

-Amor a primera vista: el 65% dels clients que compra un SUV ho fa pel seu disseny exterior. De fet, les seves línies són un dels trets característics. “Són més agressives, forts i imponents”, comenta Xavier Villanueva, dissenyador d’exteriors de la marca. El frontal és una de les parts més importants del SEAT Tarraco: “la reixa té una posició més vertical respecte a la d’un altre tipus de vehicles”. “Això fa que tingui un capó més allargat, línies altes, robustes i alçades”, afegeix.

Nou SEAT Tarraco

 

Disseny interior del nou SUV de SEAT

-Nous reptes per als dissenyadors: l’habitacle d’un SUV és comparativament més gran que el d’altres models. Aquests nous volums suposen un repte per a l’equip de disseny: “els clients volen trobar un bon equilibri entre confort, ergonomia, prestacions…aquest és un altre dels aspectes a tenir en compte quan es projecta un cotxe d’aquest segment”, afegeix Daniel Hervás, dissenyador d’Interiors de la companyia. En el cas específic del SEAT Tarraco, la inclusió d’una pantalla flotant ha estat un repte per a l’equip. “Malgrat les seves dimensions, el tauler central no pot perdre la lleugeresa en les seves línies”, conclou Hervás.

Nou SEAT Tarraco

 

Acabats del SUV Tarraco

-La identitat, en un pigment: “la mida, la forma i el target determinen completament la gamma cromàtica de cada model. Cada segment té el seu color “, comenta Jordi Font, responsable de Color & Trim de SEAT. La paleta d’un SUV de SEAT ha d’expressar “seguretat i protecció”. “Demana tons sobris o metal·litzats i, depenent de la mida, es pot jugar amb elements com el sostre bicolor o determinats acabats”, afegeix Font. La del SEAT Tarraco està composta per vuit tonalitats “que li donen aquest ADN elegant que defineix el seu caràcter”, conclou.

-Vestits per a l’ocasió: a l’hora d’escollir els acabats per al major SUV de SEAT, s’ha treballat amb materials premium. “S’han seleccionat teixits de tipus mélange i, per primera vegada, acabats en cromat mat que li donen al cotxe un extra de sofisticació”, comenta Amanda López del departament Color & Trim. A més, per comprovar les múltiples combinacions de disseny interior s’ha fet ús de la realitat virtual.

Nou SEAT Tarraco

 

Com es veu el disseny d’un cotxe abans de fabricar-lo?

-La realitat virtual en el disseny d’un cotxe, la millor aliada: ja sigui per definir l’aparença interior, les línies exteriors o els aspectes aerodinàmics, la realitat virtual juga cada vegada un paper més decisiu. “Abans, amb els renders, els dissenyadors podien veure el seu treball amb un 60% de realisme. Gràcies a la virtualitat, aquesta xifra s’eleva al 90%. Això permet estalviar molt temps en el procés de disseny “, comenta Manel Garcés, responsable de Visualització de SEAT. Gràcies a les reunions i al treball colze a colze, el departament de Visualització ofereix les eines necessàries per optimitzar la feina dels dissenyadors. “En molt poc temps, l’equip d’interiors pot veure en 3D el que ha dibuixat minuts abans“, afegeix Garcés.

-Quatre modelistes i més de 320 hores: tot i les noves tecnologies, realitzar un model amb clay segueix sent imprescindible per veure, per primera vegada a escala real, les dimensions del nou SUV de 7 places. A l’hora de donar forma al Tarraco, s’han utilitzat 5.000 quilos d’argila i el major repte ha estat “controlar els volums i les proporcions d’un cotxe tan gran”, comenta Carlos Arcs, modelista responsable de models exteriors.

-En el seu millor moment: tot el treball del departament conclou amb el freeze design, una rèplica en resina del que serà el vehicle final i que serveix per aprovar les línies del nou model de SEAT. Aquest és l’última baula del procés de disseny. A partir d’aquest moment la idea passa a les mans dels enginyers.

Nou SEAT Tarraco

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.