La darrera redacció de la Llei sobre Trànsit, Circulació de Vehicles de Motor i Seguretat Viària ha endurit les multes per utilitzar el telèfon mòbil. Però també ha provocat nous dubtes entre els conductors que cal aclarir. La Direcció General de Trànsit (DGT) s’ha posat seriosa al respecte i no permetrà que el telèfon mòbil estigui subjectat mitjançant qualsevol mena d’accessori. Fins ara, qualsevol accessori més o menys resistent i de certa qualitat era vàlid per subjectar el telèfon mòbil dins el cotxe i dins el radi d’actuació del conductor. Però precisament per aquest motiu les autoritats no estan disposades que el fet de portar-lo de qualsevol manera pugui posar en perill la seguretat dels ocupants o la bona conducció del pilot.

A partir d’ara, no són vàlids aquells subjectadors adherits al vidre amb ventosa. La DGT creu que la fiabilitat de l’adherència d’una ventosa pot provocar alguna situació de risc i que, per evitar qualsevol perill, cal canviar de suport. En cas contrari, la sanció pot suposar una multa de 200€. Per a una correcta col·locació dels dispositius electrònics, els usuaris disposem d’un ventall de possibilitats que tenen com a objectiu poder portar el telèfon mòbil dins el vehicle sempre que no molesti en el camp de visió del conductor. Aquests són:

  • Imant en el tauler de control: És un dels més usuals a causa de la facilitat d’instal·lació i ús. Un dels imants es col·loca adherit en alguna superfície del tauler de control i l’altra part en el mòbil. Aquesta segona, en tractar-se d’un adhesiu magnètic, podrà instal·lar-se dins la funda del telèfon perquè el contacte per inducció sigui el més bo possible.
  • Ranura del CD: Si el vehicle encara compta amb un lector de CD, aquesta possibilitat encara pot ajudar a les necessitats. Es tracta d’una ranura que determinats accessoris aprofiten per encabir el suport que subjecta el telèfon.
  • La cavitat del quadre d’instruments: Mitjançant una pinça el mòbil quedarà a una alçada prou correcta per poder mirar-lo sense entorpir o posar en risc la conducció, com si es tractés d’un head-up display.

La DGT recorda que manipular el telèfon en qualsevol mena de suport pot suposar una multa de dos-cents euros i la pèrdua de sis punts en el carnet de conduït, malgrat que l’accessori de subjecció estigui homologat. Per això, el director de l’organisme reconeix que “si cal fer ús del mòbil, cal parar en un lloc adequat, fer les operacions que es necessitin amb el mòbil, i després reprendre la conducció”.

Una altra novetat que s’acull dins la redacció de la llei sobre trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària és el fet que ja no cal manipular el dispositiu electrònic per ser sancionat, sinó que només amb tenir-lo a la mà és motiu d’infracció amb 6 punts menys i els corresponents 200€.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.