Omplir oli al cotxe

Dur a terme un correcte canvi d’oli al nostre vehicle és una de les tasques més importants si volem mantenir el motor sa i amb les millors prestacions durant el temps més llarg possible. No en va, és el lubricant del propulsor qui li permet funcionar i que les seves diferents parts mòbils funcionin correctament. És per això que convé conèixer quin oli hem de fer fora, així com saber omplir l’oli del cotxe quan aquest ho demana.

Dependrà principalment dels quilòmetres recorreguts amb ell, així com la manera en què s’han fet aquests quilòmetres. En ciutats com Barcelona, ​​caldrà afegir més oli al cotxe al tractar-se d’una de les ciutats on més distància recorren els seus ciutadans, sent predominants els vehicles impulsats per gasolina.

Tipus d’oli per cada cotxe: quin és millor?

Lògicament, no tots els vehicles utilitzaran el mateix oli, doncs, segons el motor de què disposi el nostre cotxe, haurem de buscar un oli amb unes propietats i característiques diferents per no causar possibles problemes al motor. Per tant, sempre s’ha de conèixer quin oli posar al cotxe.

Millor oli per a un cotxe dièsel

Cal destacar que, de nou, no tots els motors dièsel són iguals, ni tenen les mateixes característiques entre ells, però, per norma general, caldrà buscar un oli amb una alta viscositat, per tal que el fregament entre aquells components del motor que requereixen lubricació sigui el menor possible, especialment en fred, afavorint la durabilitat d’aquests.

Si volem la millor protecció, haurem de buscar olis 10-40 W en endavant que, tot i que poden resultar una mica cars, en aquest nivell de viscositat es tracta del millor oli per cotxe dièsel, que assegurarà una correcta lubricació i permetrà allargar la vida útil del propulsor.

Quin és el millor oli per a un cotxe de gasolina

En el cas de l’oli per a un cotxe de gasolina, caldrà localitzar olis amb una viscositat 5-30 W, ja que es tracta del lubricant sintètic més resistent en l’actualitat contra el desgast dels components del motor. Permet mantenir el propulsor completament net gràcies a la capacitat que té d’eliminar els sediments existents, alhora que impedeix la formació de sediments nous.

Com omplir l’oli al teu cotxe pas a pas

Aixecar el cotxe amb un elevador

El primer de tot és aixecar el cotxe amb un gat mecànic o qualsevol altre element que ens permeti accedir als baixos del vehicle amb seguretat. És important que el motor estigui calent perquè tot l’oli surti.

Obrir el tap de plàstic del motor

És important tenir el tap de l’oli obert perquè el mateix aire pressioni l’oli cap avall, afavorint la sortida d’aquesta per la part inferior del vehicle.

Descargolar el cargol del càrter

És un dels processos on més podrem embrutar-nos, de manera que convé fer-ho després d’haver-nos posat uns guants i una galleda sota del mateix cargol, amb la finalitat que l’oli es vessi en ell i no s’escampi per terra. Hem d’esperar fins que tot l’oli s’hagi buidat.

Canviar el filtre

És interessant canviar el filtre de l’oli per evitar que les possibles impureses i sediments que s’hagin acumulat en ell passin al motor, ja que podrien arribar a danyar els diferents elements que requereixen lubricació.

Posar el nou oli

Després d’haver canviat el filtre i cargolat de nou el cargol del càrter, has d’omplir el dipòsit amb l’oli nou fins a la mida que es recomana el manual d’instruccions o, si no, fins que l’indicador de la vareta estigui impregnat en el nivell corresponent.

Controlar el nivell amb la vareta

És el més segur per comprovar que no ens hem passat amb el nivell d’oli ni ens hem quedat curts. Sol tenir un indicador de color cridaner perquè ens resulti més fàcil identificar-lo. No oblidis netejar prèviament per obtenir una correcta mesura.

 

Posar oli al cotxe, així com conèixer els diferents tipus d’oli que existeixen per als diferents vehicles, és una cosa que tot propietari hauria de saber. És molt important conèixer quins són els millors olis per a cotxes gasolina i dièsel, per tal d’assegurar la millor lubricació al nostre motor, afavorint així la longevitat de la mateixa i el correcte funcionament dels seus components.

1 reply

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.