Alguns dels models de la companyia que rendeixen homenatge a ciutats d’Espanya són, per exemple, Ronda, Ibiza, Màlaga, Marbella, Toledo, Córdoba, Inca, Arosa, León, Arona…

Avui ens fixem a SEAT, la firma espanyola que en gran part dels seus models ha donat nom de ciutats espanyoles. El Panda no, el Mii tampoc, però sí 14 ciutats espanyoles estan representades per rendir homenatge a llocs de la geografia. La tradició va començar el 1982 amb el Ronda. I va ser un èxit. Els noms volen donar una característica més de com és el cotxe. La marca té registrades a Espanya els possibles SEAT Mallorca, Aran, Vigo, Formentera o Barna.

Les 14 ciutats espanyoles que són cotxes de SEAT

 

Seat Ronda: El 1982, any en què es va celebrar el Mundial d’Espanya, la firma va llançar aquest model, evolució de l’anterior Ritmo.

Seat Ronda

 

Seat Ibiza: el model més icònic de la marca va néixer el 1984. Ja va per la cinquena generació, amb més de 5,4 milions d?unitats venudes. Ha estat un dels models més importants en la història de la marca, tant per vendes com per repercussió.

Seat Ibiza

Seat Ibiza

 

Seat Málaga: va arribar el 1984 i va durar fins al 1991. Aquest sedan va comptar amb dos noms diferents. A Espanya era el model Màlaga, però a Grècia es va posar a la venda com a Grados, ja que el terme en espanyol era ‘ofensiu’ per als grecs.

Seat Málaga

Seat Màlaga

 

Seat Marbella: va arribar el 1986 fins al 1998. Tercer model de Màlaga de la marca. Va ser el successor del Panda, després de la ruptura de l’acord entre Fiat i SEAT. Va ser la base del SEAT Terra.

Seat Marbella

Seat Marbella

 

Seat Toledo: va néixer el 1991 i evoca la ciutat de Castella, una ciutat que uneix diferents cultures: àrab, jueva i cristiana. Va arribar fins a l’any 2009 i ha tingut una altra vida des del 2012.

Seat Toledo

Seat Toledo

 

Seat Córdoba: va néixer el 1993 i va arribar fins al 2009: Andalusia és la comunitat autònoma que té més protagonisme entre els models de SEAT. Va tenir una versió familiar, anomenada Vario, i també la variant CUPRA.

Seat Córdoba

Seat Córdoba

 

Seat Inca: va néixer el 1995 i va arribar fins al 2003. Un altre model inspirat a les Illes Balears. És un vehicle comercial de segona generació del SEAT Eivissa.

Seat Inca

Seat Inca

 

Seat Alhambra: va néixer el 1996 i arriba fins a l’actualitat. L’Alhambra està ubicada dins de Granada, una ciutat – palau – fortalesa d’origen islàmic única al món.

Seat Alhambra

Seat Alhambra

 

 

Seat Arosa: va néixer el 1997 i va arribar fins al 2004. Va ser el model encarregat de substituir el Marbella, i és l’únic representant gallec. De fet, als concessionaris de la comunitat autònoma es va oferir la opció de canviar l’anagrama exterior pel d’Arousa.

Seat Arosa

Seat Arosa

 

Seat León: va néixer 1999 per ser el vehicle compacte supervendes de la companyia. Des de llavors, ha viscut tres generacions, la darrera, amb més opcions mecàniques i de carrosseries que mai.

Seat León

Seat León

 

Seat Altea: va néixer el 2004 i va arribar fins al 2015. És la representació de la Comunitat, una localitat ubicada a la província d’Alacant. Va tenir una versió més gran, l’Altea XL, cosa que seria el primer acostament de la marca al segment dels tot camins: l’Altea Freetrack.

Seat Altea

Seat Altea

 

Seat Ateca: va néixer el 2016 i arriba fins a l’actualitat. Deu el seu nom a una petita vila aragonesa de 1.800 habitants amb castell medieval, situada a la província de Saragossa, amb racons pintorescos, carrerons i art mudejar.

Seat Ateca

Seat Ateca

 

Seat Arona: va néixer el 2017. Un dels més recent llançaments i germà petit de l’Ateca. Deu el seu nom a una localitat costanera de 79.000 habitants al sud de Tenerife. També en una picada d’ullet a l’italià president de SEAT, Luca de Meo, ja que Arona també és un poble de la província de Novarra, a Piemont, al nord d’Itàlia.

Seat Arona

Seat Arona

 

Seat Tarraco: dels darrers SUV en arribar a la gamma dels crossover de la marca. A finals de 2018, Seat va presentar el seu tot camí gran a la Tarraco Arena de Tarragona després d’escollir-se el nom mitjançant votació popular. Del total, des de Tarragona es van comptabilitzar 52.000 vots, que suposen prop del 40% dels 134.000 habitants de la ciutat. Després de la sortida a la venda es van vendre 7 unitats a Tarragona els 5 primers dies.

Seat Tarraco

Seat Tarraco

Properament s’unirà un barri barceloní, el-Born, el seu primer cotxe elèctric, i un caporal mallorquí, Formentor, al primer vehicle desenvolupat per a la marca Cupra. Així mateix, el darrer prototip de la firma, el Tavascan, es diu com un petit poble als Pirineus.

 

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.