Peugeot 205 GTI

A principis dels 90 naixia el PEUGEOT 205 GTi Plus, una sèrie especial que combinava l’esportivitat amb un cert nivell de luxe a l’interior.
Dissenyada només per a alguns mercats, la històrica sèrie especial PEUGEOT 205 GTi Plus és avui molt apreciada i té un alt valor.

Gener de 1990. Acaben d’acabar els esplèndids anys 80 i el sentiment de benestar social segueix estant present. En aquesta època van néixer autèntiques icones automobilístics i PEUGEOT va llançar models que van arribar als cors de molts. Un d’ells va ser el icònic 205.

Peugeot 205 GTI

La seva història en els anys 80 està plena d’èxits esportius i comercials gràcies al també llegendari GTI. Versions que van fer que els automobilistes descobrissin el concepte d’esportivitat, fet possible gràcies a una carrosseria molt lleugera impulsada per un motor de major capacitat cúbica, com ho havia fet més de quaranta anys abans el 402 B Lleuger. Però, en el cas de l’205 GTI, també era molt àgil i reactiu, fent les delícies dels millors paladars de la conducció. Va ser un èxit mundial i, a principis dels 90, es va presentar una sèrie especial disponible amb els motors 115 cv 1.6 i 130 cv 1.9, però que va ser adquirida gairebé exclusivament amb el motor més gran. Es tractava d’una versió especial que combinava esportivitat amb un cert nivell de luxe a l’interior: el 205 GTI Plus, una sèrie especial dissenyada només per a uns pocs mercats.

Peugeot 205 GTI

El 205 GTI Plus va néixer amb la clara intenció d’atraure una clientela més sofisticada amb un producte d’acabats més cuidat gràcies als equipaments i als materials utilitzats, gairebé volent aspirar a un segment de luxe. Es va caracteritzar pel color de la carrosseria disponible en un elegant verd Sorrento metal·litzat que li aportava classe i elegància. Un color que a primera vista podia semblar negre, però que amb la llum de el sol tornava reflexos verds molt intensos, diferenciant visualment dels colors més descaradament esportius amb els quals fins llavors els clients compraven el GTI, és a dir, blanc, vermell o negre .

Peugeot 205 GTI

L’equipament interior era el d’un cotxe d’un segment clarament superior, amb servodirecció i aire condicionat. Posteriorment, també es es va incorporar el ABR, acrònim francòfon que indicava el precursor de l’ABS. Un conjunt d’equipaments que va trobar la seva màxima expressió amb la incorporació de sèrie de seients de cuir, alguna cosa molt estranya en l’època en vehicles d’aquestes característiques. Gran luxe i una marcada esportivitat gràcies a la capacitat del motor més gran de 1.900 cm3, capaç de subministrar 130 CV i un par motor màxim de 16,8 kgm a 4.750 revolucions / min. Un motor que va ser utilitzat per la seva germana gran (amb alguns cavalls menys) la berlina i pel SW 405 SRi però que, amb una carrosseria com la del 205, gairebé permetia enlairar-se. El 1991, PEUGEOT va introduir al mercat la versió catalitzada de l’1.9 i la seva potència es va reduir a 122 CV, sense perdre el plaer de conduir oferit per la marca.

Avui, el 205 GTI Plus és una sèrie especial molt buscada i amb un alt valor.

Peugeot 205 GTI

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.