Plan Movalt - Pla Movalt

El Govern ha aprovat el Pla MOVALT, un nou pla de d’ajuts econòmics per incentivar la compra de vehicles d’energies alternatives, després de l’èxit de el Pla Movea 2017 del qual ja vam parlar anteriorment.

Es diu Pla MOVALT – Pla d’Impuls a la Mobilitat amb vehicles d’Energies Alternatives, i substitueix l’anterior Pla Movea, el qual va ser aprovat al juny de 2017 i que va entrar en vigor el passat 3 d’agost i, en tot just 24 hores, es van esgotar els gairebé 15 milions d’euros de dotació amb què comptava per incentivar la compra de vehicles eficients i la infraestructura de recàrrega, ja que es van acumular comandes des d’abril fins a agost.

Dotació econòmica del Pla MOVALT

El Pla MOVALT, dotat amb una dotació pressupostària de 50 milions d’euros dividits de la següent manera:

  • 20 milions d’euros per subvencionar la compra de vehicles de GLP, GNC, elèctrics i pila de combustible.
  • 15 milions d’euros pressupostats s’invertiran en el desplegament d’infraestructures de recàrrega de vehicle elèctric.
  • 15 milions d’euros addicionals de suport a iniciatives de R + D + I vinculades amb la mobilitat eficient i sostenible

Ajuda per a la compra de 500 a 18.000 euros

Els 20 milions de dotació pressupostària del nou pla Movalt són per a ajudes a la compra de vehicles propulsats per Autogas (GLP), Gas Natural (GNC, GNL) o bifuel gasolina-gas, Elèctrics (BEV, REEV, PHEV) i pila de combustible , que hauran de ser nous o no tenir més de nou mesos.

Particulars, autònoms, pimes, empreses i administracions públiques es podran beneficiar d’aquestes ajudes, que oscil·len entre 500 euros i 18.000 euros, en funció de la categoria del vehicle (moto, quadricicle, turisme, furgoneta, camió) i la motorització (elèctric, gas natural, acte gas o pila de combustible).

Més infraestructures per a vehicles d’energies alternatives

El Pla MOVALT també compta amb una dotació de 15 milions d’euros per fomentar el desplegament d’infraestructures de recàrrega de vehicle elèctric i els beneficiaris podran ser administracions, empreses públiques i privades.

Es finançarà la instal·lació d’infraestructures de recàrrega tant per a ús públic al sector no residencial -aparcaments públics, hotels, centres comercials, universitats, hospitals, polígons industrials, centres esportius, etc.-, com per a ús privat en zones d’estacionament d’empreses privades, així com per la seva ubicació a la via pública ia la xarxa de carreteres.

La quantia d’aquests incentius podrà arribar fins al 60% del cost d’inversió en cas d’entitats públiques i pimes, i del 40% quan es tracti d’empreses, sempre que es vinculi a la instal·lació d’infraestructures de recàrrega tant per a ús públic en el sector no residencial com per a ús privat en zones d’estacionament.

 

El Ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital va indicar que el Movalt entrarà en vigor “en els pròxims dies”, una vegada que hagi estat publicat en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

L’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia -IDEA-, dependent del Ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital, serà el responsable de gestionar els 20 milions d’euros amb què s’ha dotat el pla per a la subvenció de vehicles eficients.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *