coches electricos

El Butlletí Oficial de l’Estat ha publicat el Programa Pla MOVES 2019 que estableix els incentius a la compra de vehicles alternatius per reduir els nivells de contaminació i millorar la qualitat de l’aire a les ciutats espanyoles. El programa, que té una dotació de 45 milions d’euros, està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i estarà gestionat conjuntament per l’Institut per a la Diversificació i l’Estalvi de l’Energia (IDAE).

El Pla MOVES estarà vigent fins a finals de 2019 o fins que s’esgoti l’esmentada partida pressupostada.

L’adquisició de vehicles d’energies alternatives, per al que és obligatori el despreniment d’un turisme (M1) de més de deu anys. Aquest haurà d’haver tingut en vigor la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) a l’entrada en vigor d’aquest Reial decret.

Quantia de les ajudes

  • Per N2 i N3 de GNC, Glp / Autogas o bifuel: des dels 4.000 euros als 15.000 euros
  • Per a turismes: des de 1.300 euros si l’autonomia és igual o menor a 12 km fins a major igual a 72 km fins a 5.500 euros. El preu del vehicle no podrà superar els 40.000 euros (45.000 si és per a persones amb discapacitat i mobilitat reduïda i per a famílies nombroses
  • Per N1, N2 i N3 PHEV, EREV, EV, Pila de combustible (FCV, FCHV): des dels 6.000 fins als 15.000 euros
  • Per a les motos: des de 600 a 800 euros.

A més, els vehicles nous de les categories M i N que s’acullin al programa d’ajudes hauran de comptar amb un descompte d’almenys mil euros en la factura de venda per part del fabricant / importador o punt de venda del vehicle adquirit.

El Pla Moves 2019 també inclou les següents actuacions:

  • Establir més infraestructures de recàrrega de vehicles elèctrics per a ús privat, públic no residencial i per a empreses.
  • Implantació de sistemes de préstecs de bicicletes elèctriques.
  • Implantació de mesures contingudes en plans de transport a la feina en empreses.
0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.