Podran sol·licitar la subvenció tots aquells que hagin comprat un cotxe nou a partir del 15 de juny (inclòs)

El Govern destinarà 3.750 milions d’euros a reflotar i modernitzar el sector automobilístic després del dur cop sofert per la crisi sanitària i econòmica del coronavirus. D’ells, 1.050 milions aniran exclusivament a incentivar la compra de cotxes nous, ja siguin de combustibles tradicionals o ecològics. Al seu torn, una mica més de la meitat es dedicarà a clients particulars i la resta, a l’adquisició de comercials i industrials.

El programa, que no és compatible amb el Programa d’Incentius a la Mobilitat Eficient i Sostenible (Moves), busca la substitució dels vehicles més antics en circulació, que són més contaminants i menys segurs, per altres més moderns i seguint el criteri de neutralitat tecnològica. Per accedir als ajuts, és obligatori lliurar un cotxe de al menys deu anys d’antiguitat i de set anys, en cas de ser un comercial.

També hauran de tenir en vigor la ITV i el destinatari últim de l’ajuda ha de tenir la titularitat del vehicle convertit en ferralla al menys durant els dotze mesos anteriors a la data de sol·licitud de l’ajut.

Segons es recull en el BOE, els ajuts es destinaran a l’adquisició directa o per mitjà d’operacions de finançament per lísing financer o arrendament per rènting (també anomenat lísing operatiu) d’un vehicle nou matriculat a partir del 15 de juny (inclòs). A més, el beneficiari de l’ajuda haurà de mantenir la titularitat del vehicle i la seva matriculació a Espanya a l’almenys durant dos anys des del moment de la concessió de la subvenció.

Quanties dels ajuts de el Pla Renove 2020

Pla Renove per a particulars

  • Fins a 4.000 euros: comprant un vehicle elèctric (ja sigui amb bateries tradicionals o amb pila de combustible d’hidrogen) d’un preu inferior a 45.000 euros.
  • Fins 2.600 euros: comprant un vehicle híbrid endollable amb etiqueta Zero Emissions de la DGT i un preu inferior als 45.000 euros.
  • Fins a 1.000 euros: comprant un vehicle amb etiqueta Eco i qualificació energètica A de menys de 35.000 euros.
  • Fins a 600 euros: comprant un vehicle amb etiqueta Eco i qualificació energètica B de menys de 35.000 euros.
  • Fins a 800 euros: comprant un vehicle amb etiqueta C i qualificació energètica A de menys de 35.000 euros.
  • Fins a 400 euros: comprant un vehicle amb etiqueta C i qualificació energètica B de menys de 35.000 euros.

Pla Renove per a Pymes

  • Fins 3.200 euros si es compra un vehicle amb etiqueta Zero Emissions.
  • Fins a 800 euros si es compra un vehicle amb etiqueta Eco.
  • Fins 650 euros si es compra un vehicle amb etiqueta C.

A aquestes ajudes cal sumar 500 euros addicionals (en cas que l’interessat sigui una persona amb mobilitat reduïda, desballastament d’un cotxe de més de 20 anys o tingui una renda familiar inferior a 1.500 €/mes) i el descompte que aporta el propi sector, que és de fins a 1.000 euros més.

Consulta amb qualsevol dels nostres concessionaris oficials per a més informació.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.