Pla VEA

Havia de ser al juny, i ara pot ser que sigui en l’últim trimestre de 2018. A l’abril es va presentar el pla VEA, Pla de suport VEA Vehicles, fruit del Pla Movea 2018, el: una partida de 16,6 milions d’euros per l’adquisició de vehicles d’energies alternatives. El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme no té molt clar quan arribarà; segons informacions d’Europa Press estarà operatiu a final d’any i posen sobre la taula, de nou, un altre Pla PIVE.

Plan VEA

Pla Movea, Pla Movalt, Pla Vea, Pla PIVE…

La raó del retard en la implementació d’aquest nou pla respon a la “tardança en l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat” així com a “un baix grau d’execució pressupostària en l’àmbit de la indústria fins al juny”, expliquen des del Departament dirigit per Reyes Maroto.

Els 16,6 milions d’euros destinats al Pla VEA Vehicles es dirigeixen a l’adquisició de vehicles elèctrics, híbrids endollables, híbrids, gas natural comprimit i liquat (GNC i GNL) i els de gas liquat de Petroli (GLP).

Aquest programa estarà dividit en VEA Vehicles i VEA Infraestructures, la partida pressupostària encara està per determinar. Aquest pla s’estructurarà en un únic programa que no confongui als consumidors, van aclarir a l’abril des d’Indústria. Potser és una mica tard per això.

El Govern espanyol no descarta la volta del Pla PIVE

D’altra banda, el Govern ha tornat a posar sobre la taula un possible Pla PIVE d’incentius a la compra a canvi de desfer d’un antic. No obstant això, han explicat que el mercat espanyol automotriu es troba “en un bon moment” i que els anteriors programes van servir per incentivar la demanda en els anys de crisi. Ara la prioritat és incentivar l’oferta.

El Pla MOVALT 2017, que subvencionava la compra de vehicles impulsats amb energies alternatives, va esgotar el seu pressupost de 20 milions d’euros en 24 hores, a l’igual que va passar amb els 15 milions destinats a la instal·lació de punts de recàrrega per a cotxes elèctrics. Veurem què ens ofereix aquest nou pla, que el nou Govern ha tret del calaix de l’anterior Executiu.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *