Abans del 2023, totes les ciutats espanyoles amb més de 50.000 habitants hauran de comptar amb un pla anticontaminació a l’estil de les Zones de Baixes Emissions que ja existeixen a Barcelona i Madrid. Això suposa que, segons l’etiqueta de la DGT amb què compti el vehicle, molts conductors podran veure limitats els seus moviments.

Per exemple, actualment els cotxes sense etiqueta no residents ja no poden entrar al centre històric de Madrid, ia Barcelona s’enfronten a importants restriccions. Fins i tot els automòbils que compten amb adhesius B i C pateixen algunes limitacions.

Aquest canvi en la mobilitat impulsat per la nova Llei de Canvi Climàtic afectarà aquest any 148 municipis de més de 50.000 habitants. Seran els ajuntaments els que estableixin les Zones de Baixes Emissions que considerin oportunes amb l’objectiu de reduir emissions. Tot i que no estan definides restriccions permanents a vehicles sense etiqueta, cal esperar que s’implantaran noves traves a la circulació dels vehicles més contaminants.

La situació segons les etiquetes de la DGT a Madrid i Barcelona

A l’Àrea Metropolitana de Barcelona la Zona de Baixes Emissions ocupa una extensió de 95 km2 i prohibeix la circulació automòbils sense distintiu durant els dies laborables i en horari de 7:00h a 20:00h. La multa per incomplir aquesta norma és de 100 euros, però pots acumular diverses multes consecutives si no abandones la zona de baixes emissions en un període de 90 minuts.

A partir del 2025 els cotxes sense distintiu mediambiental no podran circular per l’interior de la M-30 de Madrid, fins i tot encara que els seus amos siguin residents a la ciutat. A més, els vehicles amb etiqueta C o B que vulguin entrar als 4,72 km2 del Districte Centre han d’estacionar a un aparcament. Els vehicles ECO i Zero emissions sí que es poden moure per l’interior d’aquest espai lliurement, però només els Zero Emissions poden aparcar al carrer més de dues hores. A més, tant els cotxes amb etiqueta ECO com els Zero Emissions gaudeixen d’avantatges econòmics a l’aparcament públic. En cas d’incomplir aquestes normes, la multa és de 90 euros per cada cop que s’accedeixi irregularment a l’àrea delimitada.

La classificació per etiquetes de la DGT

  • Sense etiqueta: Cotxes de benzina anteriors a l’any 2001 o que no compleixen Euro III. Tots els dièsel anteriors al 2006 o que no compleixen Euro IV.
  • Etiqueta B: Tots els gasolina matriculats a partir de l’1 de gener del 2001 o que compleixen amb Euro III. Tots els dièsel matriculats a partir de l’1 de gener del 2006 o que compleixen Euro IV i Euro V.
  • Etiqueta C: Tots els gasolina matriculats a partir de l’1 de gener del 2006 o que compleixen Euro IV, Euro V o Euro VI. Tots els dièsel matriculats a partir de l’1 de setembre del 2015 o que compleixen Euro VI.
  • Etiqueta ECO: Tots els vehicles híbrids o híbrids endollables amb autonomia elèctrica inferior a 40 quilòmetres. Tots els vehicles impulsats per gas natural, gas natural comprimit (GNC) o gas liquat de petroli (GLP) que, a més, compleixin els requisits de l’etiqueta C.
  • Etiqueta Zero emissions: Tots els vehicles elèctrics purs, híbrids endollables o elèctrics d’autonomia estesa amb autonomia elèctrica superior a 40 quilòmetres. Tots els vehicles moguts per hidrogen o de pila de combustible.
0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.