Portar el gos al cotxe és una cosa que la legislació ens permet, sempre que complim els requisits que asseguren tant la nostra seguretat com la de les nostres mascotes. És fonamental que prenguem mesures perquè l’animal no surti disparat del vehicle en cas de patir un accident i també per evitar que pugui arribar fins a nosaltres i distreure’ns mentre estem al volant.

Normativa per portar un gos al cotxe

No hi ha una norma concreta referida als gossos, però el Codi de Circulació ens diu que és obligació del conductor assegurar-se que pot mantenir la seva llibertat de moviments i un camp de visió suficient per mantenir la seguretat.

Això implica que quan es tracta de com portar un gos al cotxe aquest ha d’anar ben subjecte per no patir danys ni comprometre l’estabilitat del vehicle, de manera que no pugui entorpir de cap manera la conducció, molestar el conductor ni dificultar la visibilitat.

 

Quins accessoris existeixen per portar el gos al cotxe?

El mètode escollit dependrà tant del nostre tipus de cotxe com de la mida del gos. Si és un animal petit viatjarà més còmodament dins d’un transportí, que a la vegada ha d’anar a la zona dels peus o assegurat al seient amb el cinturó de seguretat, per tal d’evitar que es pugui desplaçar.

En el cas de cans més grans es pot fer servir el separador de gossos per cotxe. Pot ser una reixeta de metall o una xarxa, col·locada al maleter o entre els seients davanters i del darrere. El separador evita que el gos pugui accedir a la zona de conducció i millora la seguretat de tots els passatgers.

El protector de cotxe per a gossos és una altra alternativa que a més ajuda a mantenir els seients nets. S’estén sobre els seients del darrere i se sol ajustar també als davanters, reduint la mobilitat de l’animal però sense impedir anar còmode.

Aquest protector es pot combinar alhora amb l’arnès per a gossos pel cotxe i el cinturó per a gossos pel cotxe homologat. L’arnès permet que la nostra mascota tingui un extra de subjecció en cas d’accident, mentre que el cinturó que fem servir en combinació amb el arnès ens assegura que el gos no es caurà ni es desplaçarà i no podrà molestar en cap cas al conductor.

 

Què passa si s’incumpleix la normativa?

Ja veus que hi ha moltes opcions per dur al gos en cotxe de forma segura i també còmoda per al propi can. Si no el portes correctament subjecte estàs posant en risc la seva seguretat i la teva. A més, et poden sancionar.

Les multes ronden els 100 € en cas que l’animal vagi solt en el cotxe i poden arribar fins als 200 € si el gos està a la zona de l’habitacle reservada al conductor.

No t’arrisquis a que et posin una multa ni a que el teu gos pugui patir danys en cas d’accident, un senzill dispositiu de retenció farà que els vostres viatges siguin molt més confortables i segurs.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.