Nuevo plan Promovea per la compra de cotxes elèctrics, híbrids i de gas

Al final d’aquest mes d’octubre està previst que s’aprovi el pla ProMovea, un nou pla d’impuls a la Mobilitat amb Vehicles d’Energies Alternatives (MOVEA) per incentivar la compra de cotxes elèctrics, híbrids i de gas. També hi entrarien els models propulsats amb gas liquat de petroli (GLP), amb gas natural comprimit (GNC) o liquat (GNL) i amb pila de combustible (hidrogen). Ara que aquest pla és a punt d’aprovar-se aprofitem per repassar quines polítiques de bonificació s’apliquen a Europa.

Dotació econòmica i condicions del pla ProMovea

Aquest nou Pla ProMovea per incentivar la compra de vehicles elèctrics estaria dotat amb 20 milions d’euros –en el pla anterior, que va entrar en vigor el 3 d’agost passat, es van esgotar en poc més de 24 hores els 14,6 milions d’euros amb què estava dotat. El nou pla també preveu incentivar l’increment d’infraestructures de punts de recàrrega i fomentar la investigació en mobilitat sostenible.

Si les condicions són les mateixes que en el pla que es va posar en marxa a l’agost, es preveu que la compra de vehicles elèctrics, híbrids o de gas es pugui bonificar amb 5.500 euros com a màxim, segons la tecnologia i el tipus de vehicle.

Les novetats del nou pla per incentivar la compra vehicles elèctrics

La novetat del nou pla és que, a més, es contemplen dues partides de diners per al desenvolupament i ampliació d’infraestructura de recàrrega elèctrica d’accés públic i la recerca en mobilitat sostenible. No està previst que s’aprovin ajudes per incentivar els vehicles que funcionen exclusivament amb dièsel o benzina. De fet, la campanya de les etiquetes ambientals obligatòries per als vehicles reforça la voluntat d’anar conscienciant la població sobre la necessitat de fer la transició cap a vehicles eficients i sostenibles.

Fins al passat mes de maig, hi havia un total de 24.000 cotxes elèctrics matriculats a Espanya, i en els nou primers mesos d’aquest any se n’han matriculat més de 5.300. Gairebé el 90% dels vehicles elèctrics matriculats són turismes. De tota manera, s’està molt lluny d’altres països europeus, on les polítiques d’incentivar la compra de vehicles propulsats per energies alternatives ja fa temps que estan implementades.

Els exemples europeus

A Europa, a més, els incentius econòmics van acompanyats, en alguns casos, de la prohibició del dièsel l’any 2040 en països com ara França, Holanda o el Regne Unit. Per tot plegat, a Europa la venda de vehicles elèctrics o híbrids està creixent de manera imparable. Noruega i Holanda són els països on més mobilitat elèctrica hi ha, amb 240.000 vehicles elèctrics circulant per les carreteres i ciutats dels dos països. A Noruega, a més, la meitat dels vehicles nous que es venen ja són elèctrics o híbrids. L’objectiu d’aquest país nòrdic era tenir 100.000 vehicles elèctrics en circulació l’any 2020, i tres anys abans, aquest 2017, ja han superat aquest objectiu: actualment hi ha 121.000 vehicles elèctrics a les cases i empreses del país.

Quins incentius apliquen a Bèlgica per incentivar la compra de cotxes elèctrics?

A Bèlgica, la venda de cotxes elèctrics es va triplicar i el nombre de punts de recàrrega va créixer en un 350% respecte l’any 2015. A la regió de Flandes, s’hi ofereix un incentiu de compra de 4.000 euros i els propietaris de vehicles elèctrics paguen la taxa més baixa de l’impost de circulació.

El cas de França

França també és un dels països on hi hagut més creixement de mobilitat elèctrica. L’any 2012 hi havia 10.000 vehicles elèctrics i el 2016, més de 100.000. Aquí l’incentiu econòmic és molt elevat, i inclou dos supòsits. Si un ciutadà canvia el seu vehicle dièsel comprat abans del 2016 per un altre totalment elèctric, rep una bonificació mediambiental de 6.000 euros i una altra de 4.000 com a gratificació per canviar a un vehicle elèctric. Aquestes quantitats disminueixen si el canvi es fa a un vehicle híbrid.

La situació al Regne Unit

Amb els incentius que ofereix, el Regne Unit ha aconseguit que, en alguns casos, resulti més barat comprar un vehicle elèctric que un altre que utilitza combustibles fòssils. L’incentiu de compra que apliquen en aquest país pot arribar a cobrir el 35% del cost del cotxe, fins a un màxim de 4.500 lliures, i el 20% del cost d’una furgoneta, fins a un màxim de 8.000 lliures.

L’exemple d’Alemanya

Alemanya s’ha proposat liderar la prohibició a tota Europa dels vehicles de combustió per a l’any 2030. Per facilitar la transició de la conversió del parc automobilístic al país, aplica un incentiu de compra de 4.000 euros per a a vehicles completament elèctrics i 3.000 euros per a cotxes híbrids endollables (aquesta bonificació s’aplica en automòbils que no superen els 60.000 euros).

A Holanda recarreguen el cotxe mentre treballen

Holanda té en ment desfer-se dels vehicles dièsel i benzina cap a l’any 2035, i és molt conscient de la necessitat de posar-ho molt fàcil per reconvertir tot el parc automobilístic, per això aquest país compta amb la millor proporció entre punts de recàrrega i vehicles elèctrics. Segons dades facilitades per aquest país, els 47% dels holandesos amb vehicles elèctrics carreguen el cotxe mentre són a la feina.

Un cop aprovat, si teniu qualsevol dubte sobre el Pla ProMovea i les condicions per accedir a les bonificacions, als concessionaris de la Ciutat del Motor de Badalona us informaran de tot de manera personalitzada.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *