Amb el retorn a la “nova normalitat”, Espanya es va aventurar pel camí de la recuperació econòmica amb uns preus del gasoil i de la gasolina situats al voltant d’un euro per litre.

Però poc més d’un any i mig després, la pujada contínua i imparable del preu de la benzina i el gasoil ha provocat que omplir el dipòsit ens costi més del doble que després de l’etapa del confinament i les restriccions a la mobilitat.

Per què ha augmentat el preu dels combustibles

La gran pregunta és: per què apuja el preu de la gasolina, a més del gasoil i el gas? La pujada del combustible té l’origen en la concatenació dels factors desfavorables següents:

1. El fortíssim augment de la demanda de carburant i combustible després del coronavirus

Després de superar la fase més crítica de la crisi sanitària, els percentatges de recuperació del PIB dels països europeus han assolit uns nivells que no es veien des de les etapes de la postguerra europea i, a Espanya, des del període del desenvolupament dels anys 60 .

I sempre que l’activitat econòmica creix, augmenta la demanda de carburants i altres productes derivats del petroli, amb la pujada conseqüent del preu del barril de petroli.

Però aquest només és el primer motiu que el preu dels combustibles pugi de forma progressiva i imparable.

2. El cost més gran dels serveis logístics de distribució

Aquí ens trobem amb un fenomen similar al del peix que es mossega la seva pròpia cua. Si apuja el petroli, també pugen el gasoil i el fuel que utilitzen els vaixells petroliers, augmentant els costos de les empreses logístiques que es dediquen al transport de combustible per via terrestre i marítima.

En repercutir en aquestes empreses aquests augments de cost al preu del servei de transport i distribució dels carburants, el resultat final és que la pujada del preu final és encara més gran.

3. La invasió de Ucrània

La invasió per part de Vladímir Putin a Ucraïna ha portat també un resultat francament desastrós: després de més de tres mesos de guerra, el rus no ha aconseguit els seus objectius, el seu país està sotmès a embargaments i restriccions econòmiques internacionals i, com a represàlia, Rússia ha tallat a Europa l’aixeta del gas i del petroli.

La conseqüència directa és que els europeus estem adquirint aquestes matèries primeres a països que estan situats a més distància i tenen preus més alts, cosa que contribueix decisivament a encarir més el cost de les mateixes.

4. La forta depreciació de l’euro davant el dòlar

Per si això fos poc, la imparable caiguda de l’euro davant el dòlar ha fet la resta. És la primera vegada a la història que la cotització de la moneda europea està a punt d’igualar-se amb la del dòlar.

Com que els barrils de petroli es paguen amb la divisa nord-americana, la caiguda de l’euro implica que cada cop hem de posar més euros per obtenir dòlars nord-americans, cosa que significa una pujada addicional dels costos de la matèria primera.

Quan costa omplir avui el dipòsit

A dia d’avui, amb un preu mitjà de 2,11 euros per litre de gasolina de 95 octans i 2,06 euros per al gasoil estàndard, omplir un dipòsit de 60 litres ens costa 115 euros en el primer cas i 112 en el segon , un cop aplicat el descompte governamental de 20 cèntims per litre.

Aquestes xifres han polvoritzat tots els rècords de preu anteriors, i això que encara no ha arribat el pitjor: al pas que anem, no caldrà que els governants ens conscienciïn que ens oblidem del cotxe i fem servir la bicicleta, perquè si les alces continuen, en uns mesos només podran fer servir el seu cotxe particular milionaris i polítics.

Quan acaba el descompte de la benzina

Per pal·liar els efectes de la pujada de la gasolina i del gasoil, el govern espanyol va aprovar al març una bonificació de 20 cèntims per litre, inicialment vàlida fins al 30 de juny del 2022.

Però, atesa la situació, el període de vigència d’aquesta bonificació estatal s’ha prorrogat fins, almenys, el proper 31 de desembre.

Tot i això, el debat respecte a aquesta mesura està servit: els augments del preu del combustible han provocat que la recaptació actual de l’Estat pels impostos sobre els carburants i l’IVA, pugi a una mica més del doble del recaptat fa tan sols un any i mig.

Una mesura insuficient?

Són molts els experts en política econòmica que titllen el descompte governamental d’insuficient, afirmant que el que caldria fer és disminuir els impostos sobre els carburants fins a equiparar la recaptació a la mitjana dels darrers anys.

La mesura proposada rebaixaria la pujada del preu de la gasolina, als preus actuals, una mica més de 50 cèntims per litre, sense necessitat de cap bonificació.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.