canviar les pastilles de fre

És probable que molts de nosaltres ens hàgim preguntat alguna vegada quan hem de canviar les pastilles de fre del nostre cotxe. Aquest component és fonamental per poder garantir la seguretat quan circulem a la carretera, ja que la seva funció principal és la de reduir la velocitat del vehicle.

Per això, és recomanable procedir a la seva substitució quan aquestes no estiguin en condicions òptimes, sobretot si conduïm per carreteres o autopistes on assolim velocitats elevades, com succeeix, per exemple, per Barcelona, ​​així com tota la seva xarxa metropolitana.

Per què hem de canviar les pastilles de fre

Les pastilles de fre, igual que qualsevol altre component del cotxe, necessiten ser reemplaçat quan no compleix la seva funció d’una manera correcta. Una de les primeres premisses per a procedir a la seva substitució és pel desgast d’aquestes, el que provocarà que el cotxe no redueixi la velocitat de forma correcta, augmentant de forma important les possibilitats de patir un accident quan estem conduint per carretera. Això implica que la distància de frenada que necessitarem per minorar la marxa del vehicle serà molt més gran, el que pot comportar una sèrie de problemes que no han de passar per alt.

Una altra de les circumstàncies que pot portar-nos a canviar les pastilles de fre és el fet que si es realitza un bon manteniment d’aquestes, pot evitar-nos haver de substituir els discos de fre, ja que si les pastilles de fre pateixen el desgast fins a la zona metàl·lica, és possible que els discos de fre es vegin també afectats.

Quan hem de canviar-les

Unes de les preguntes més freqüents que ens fem qualsevol conductor és la següent: cada quant es canvien les pastilles de fre? La veritat és que no hi ha una resposta uniforme al fet de quan canviar les pastilles de fre, encara que existeixen uns indicadors que poden ajudar-nos a saber el moment idoni.

  • Quan s’hagin recorregut amb el cotxe al voltant de 10 000 quilòmetres.
  • Quan salta l’indicador al navegador indicant la necessitat de procedir al seu canvi.
  • Si les pastilles “grinyolen” en excés en realitzar la frenada, pot suposar que el desgast de les mateixes és força elevat.

Passos per canviar les pastilles de fre

Quan ens adonem que les pastilles de fre no funcionen correctament, és totalment recomanable acudir a un taller especialitzat perquè revisin l’estat actual d’aquestes, i d’aquesta forma obtenir una informació més segura al respecte.
Per canviar les pastilles de fre s’han de seguir els següents passos:

  1. Elevar el cotxe i procedir a treure les rodes.
  2. Extreure les corresponents pastilles de fre.
  3. Col·locar les noves pastilles de fre.
  4. Muntatge de les rodes.
  5. Un cop col·locades les noves pastilles de fre cal bombar el fre perquè els pistons es col·loquin a la distància correcta de les mateixes pastilles de fre.

 

En definitiva, les pastilles de fre compleixen una funció primordial en el sistema de frenada del cotxe, de manera que el bon estat de les mateixes és fonamental. En el cas que aquestes no funcionin correctament és aconsellable posar-se en mans d’un professional qualificat i procedir a la seva substitució.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.