El mercat de cotxes de segona mà funciona molt bé. Són moltes les persones que en canviar el seu cotxe per un altre decideixen vendre primer el que ja tenen i treure-li així un rèdit econòmic. Quant val el meu cotxe? És just el que es pregunten ara mateix tots aquells que tenen en ment desfer del seu vehicle, pot ser que tu siguis entre ells.

Com es fa una taxació de cotxe?

No importa lo ben cuidat que tinguis el teu cotxe, heu de tenir clar que una vegada que es matricula comença a perdre valor econòmic. De fet, l’estadística ens diu que un cotxe pot perdre entre un 11% i un 18% del seu valor durant el primer any.

En els anys següents aquest procés no para. En els següents cinc anys el valor va descendint una mitjana d’un 10%.

Després el procés s’alenteix i a partir del sisè any el ritme de depreciació és del 5% anual. Tot això ens indica que l’any de matriculació és un factor clau a l’hora de taxar un cotxe.

Només influeix l’any de matriculació?

Sense cap dubte aquest és el factor més important. De fet, Hisenda té unes taules en què s’estipula el preu mínim de venda d’un vehicle. En aquestes taules el criteri tingut en compte és l’antiguitat del vehicle. És a dir, la seva data de matriculació.

 • Quilòmetres
  Però en realitat un cotxe és molt més que una data lligada a la seva matriculació. Els quilòmetres recorreguts poden ser un punt a favor o en contra.
  Un cotxe amb més anys però amb menys quilòmetres sol ser més fàcil de vendre que un que estigui més nou però que acumuli ia una gran quantitat de quilòmetres recorreguts. Això es deu al fet que el que busquen els compradors és un vehicle que els duri uns quants anys. Si ja té molts quilòmetres el comprador interpreta que la seva vida útil serà menor, pel que està disposat a pagar menys.
 • Extres
  Els extres són un factor a valorar, i no sempre per bé. És cert que un cotxe amb molts extres pot semblar a priori més atractiu, però hi ha compradors molt previnguts que no obliden que extres com la càmera posterior per aparcar suposen alhora una major despesa de manteniment.
 • Estat del vehicle en general
  Parlant de manteniment, no oblidis que l’estat general del cotxe és el primer que va a veure un possible comprador o el taxador que va valorar el vehicle.

Un cotxe amb aspecte descuidat tot just té sortida al mercat, per la qual cosa el seu preu serà notablement més baix.

On puc vendre el meu cotxe?

Pots vendre-ho a un altre particular, avui en dia Internet facilita molt la gestions. Però el més recomanable és fer la venda a un concessionari. L’avantatge que tens és que saps que ho vas a vendre per un preu més just. A més, t’estalvies totes les gestions relacionades amb la venda així com possibles problemes amb un comprador descontent.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.