A mesura que van avançant les dècades, el sentiment que hem de cuidar el medi ambient, no tant per a nosaltres com per als nostres fills, s’ha anat obrint camí de manera imparable.

El sector d’automòbil, i els automobilistes, també són permeables a la crida de la «mare terra» per protegir el medi ambient. Entre altres mesures, el Adblue és una de les solucions que s’aporten dins d’aquest escenari.

Què és Adblue?

Com ja hem comentat, és una d’aquestes iniciatives per millorar l’acompliment mediambiental dels automòbils, en aquest cas els dièsel. El Adblue és un sistema de depuració de gasos.

Definint d’una manera molt simple Adblue, podem dir que és una petita «planta química» en el tub d’escapament, que evita que surtin a l’atmosfera gasos tan nocius com NO i NO2.

Amb la injecció d’urea, aquests dos gasos tan nocius per al medi ambient es transformen en nitrogen, aigua i CO2, que són en principi innocus, encara que bé és veritat que aquest últim és un dels principals gasos que provoquen en «efecte hivernacle».

El Adblue es presenta com a indispensable per als actuals motors dièsel i la depuració dels gasos nocius per a l’atmosfera la duu a terme mitjançant la dissolució d’urea. D’aquesta manera, els nostres vehicles expulsen menys gasos nocius.

Els sistemes SRC, als quals pertany Adblue, van ser recomanats a casa nostra a partir de l’any 2009, tornant-se obligatoris a partir del 2014

Cotxes que porten Adblue

En general, per a complir la normativa mediambiental, no cal implementar el Adblue en els utilitaris i en les gammes més baixes de les marques d’automòbils; són els cotxes de gamma mitjana i alta els que ja l’incorporen gairebé de manera obligatòria.

Pel que fa a models concrets, aquí us deixem un llistat, bastant complet, quant a marques i models:

  • Volkswagen: Touareg, Tiguan, Sharan, Jetta i Crafter.
  • Toyota: Proaace, Hilux i Land Cruiser.
  • Opel: Alguns models com el Zafira Tourer.
  • BMW: Sèrie 3.
  • Audi: Q7.

On comprar Adblue?

Si t’estàs preguntant on pots fer gasolina Adblue: ja és possible en la majoria al mapa de gasolineres a Espanya adquirir l’additiu.

Encara causa que els vehicles industrials dièsel utilitzen aquest additiu des de no fa molt de temps, fer gasolina pot ser complicat, per la pressió a la qual surt l’additiu Adblue del sortidor. Per solucionar aquest problema, alguns fabricants de vehicles disposen en els mateixos d’una ampolla de càrrega, que és molt més fàcil d’omplir.

A més, també és possible comprar l’additiu Adblue en estacions de servei, i procedir, de manera manual a omplir el dipòsit d’additiu del nostre cotxe.

Preu de l’Adblue

Com qualsevol altre producte que utilitzem en el nostre cotxe, el Adblue té un cost; per no alarmaros us direm que la despesa de Adblue és molt menor que el del combustible dièsel.

En general, el preu de Adblue, per litre, sol ser menor que un euro, el que, per a un dipòsit de l’additiu, a dipòsit complet, no hauria de superar els 30 euros.

De qualsevol manera, també convé advertir que el consum d’additiu Adblue depèn de la «planta química» de Adblue, és a dir, cada vehicle té uns consums particulars, que vénen especificades pel fabricant per a cada vehicle.

Per tant, ha de repostarse o recarregar-se seguint els seus terminis i indicacions concretes.

1 reply

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.