Monovolumen o SUV

Cal reconèixer que avui en dia els SUV són un tipus de vehicle que està dominant el mercat. En els concessionaris oficials a Badalona s’han convertit en els cotxes més venuts, i això està passant així en la major part de grans ciutats de tot el món. La veritat és que es tracta de cotxes molt versàtils que serveixen tant per gaudir quan sortim al camp, sobretot aquells que tenen versions 4×4, com per conduir de forma còmoda en ciutat o carretera.

La seva grandària, que oscil·la entre els grans tot terrenys i els vehicles monovolum ha aconseguit captar l’atenció de la major part de persones que estan interessades en comprar-se un nou vehicle. Però cal destacar, que els monovolum, que són els grans afectats per la irrupció dels SUV al mercat, segueixen sent una excel·lent opció per a totes aquelles persones que tinguin una família nombrosa, estiguin buscant un bon vehicle, i vulguin tenir espai de càrrega per portar tot el que una gran família podria necessitar.

Per aclarir si és millor un SUV o un monovolum, hem de tenir en compte qüestions relacionades amb nosaltres mateixos, més que amb els vehicles en si. Per això anem a analitzar si és millor un SUV o un monovolum en diferents tipus de casos, perquè així puguem decidir.

Tinc una família nombrosa, quin tipus de cotxe em compro?

Si bé és cert que hi ha SUV que compten amb versions de 7 places, en el cas que tinguem una família realment nombrosa, segurament el més recomanable és que ens fem amb un monovolum, les versions de més de 5 places, estan més ben preparades que els dels SUV per portar a una família nombrosa dins.

Cal tenir en compte, que els SUV que tenen versions de 7 places, solen ser massa grans davant a la mida que presenten els monovolum de 7 places. No obstant això, en cas que estiguem enamorats de l’estètica SUV, l’elecció pot canviar i realment tot just notarem la diferència.

M’agrada gaudir dels caps de setmana al camp, quin tipus de cotxe em compro?

En el cas que nosaltres i la nostra família siguem uns apassionats del camp, segurament l’elecció ideal no és la d’un monovolum. Hem de contemplar que aquest tipus de cotxes estan normalment pensats per ser eficients i molt adequats per ciutat i carretera, de manera que si ens agrada fer passejades pel camp en el cap de setmana, l’adequat serà que ens fem amb un SUV, que ens permetrà gaudir de carreteres fora de pista sense més complicacions.

Si volem viure una experiència realment “fora de pista”, llavors l’ideal és que ens fem amb un SUV en versió 4×4, que ens permetrà gaudir de tot el que el camp té per oferir-nos durant aquestes escapades familiars de cap de setmana.

Diferències clau entre monovolum i SUV

Les diferències clau entre els monovolum i SUV les podem trobar en l’origen d’aquests dos tipus de cotxes. Hem de tenir en compte que els SUV, són cotxes que tenen un origen que arrenca en els tot terreny 4×4, pel que són una evolució pensada per ciutat d’aquest tipus de cotxes. Si volem tenir aquest aire de tot terreny, i algunes de les seves característiques juntament amb un gran espai tant de càrrega com en l’habitacle de passatgers, és el cotxe adequat.

El monovolum, d’altra banda, sorgeix com una adaptació dels utilitaris de tota la vida, enfront de les necessitats de les grans famílies que necessitaven més espai en els seus cotxes per a les persones i per a transportar tot el necessari per poder fer viatges en família.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.