Què és un cotxe híbrid?

La tecnologia híbrida porta ja anys entre nosaltres amb Toyota com a pionera, però aquest sistema encara presenta incògnites per a molta gent. Anem a aclarir-les.

Parts més importants d’un cotxe híbrid

1
2
3
4
5
6
1

Motor tèrmic
Motor elèctric

2

Monitor de energia

3

Sistema de marxes

4

Indicador Eco Driving

5

La bateria

6

Inversor

La bateria

La bateria híbrida de Toyota és compacta de manera que cap sota els seients del darrere del cotxe, sense restar espai a l’maleter. No necessita manteniment i el sistema de refrigeració és autònom.

Veritats i mentides

  • NO cal endollar, s’autorrecàrrega. La potència sobrant del motor de combustió la recàrrega.
  • , la bateria dura tota la vida útil del vehicle. La tecnologia híbrida de Toyota ha estat desenvolupada, testada i millorada des de 1997.
  • SÍ es recarrega a enfilar una carretera i circular a velocitat de creuer. Si el sistema detecta que les reserves de la bateria estan baixes, recorre a part de la potència del motor de combustió per recarregar-la. I quan desaceleras, bé usant la retenció del motor, bé els frens. Molt habitual en conducció urbana en aturar davant els semàfors i cruïlles.
  • , s’han venut més de 10 milions d’híbrids, reduint les emissions de CO2 en 77 milions de tones i estalviant 29.000 milions de litres de gasolina.

Els híbrids de Toyota són cotxes de gasolina que mitjançant un sistema d’estalvi d’energia automàtic es converteixen en els cotxes més eficients del món, aconseguint que gastis gairebé la meitat de combustible del que gastaries amb qualsevol altre motor. A més, la seva tecnologia de canvi automàtic t’ajuda encara més en l’estalvi de gasolina

Sistemas de marxes

Tots els híbrids Toyota tenen la transmissió híbrida (E-CVT), el seu “cervell” gestiona el funcionament per triar en tot moment la combinació ideal entre motor de combustió i elèctric. D’aquesta manera, s’aconsegueixen les millors prestacions amb la més alta eficiència.

Per què són més eficients i redueixen les emissions?

Perquè ho vegis encara més clar: al llarg d’un viatge, aquestes són les etapes per les que passa un cotxe híbrid. En quines consumeix combustible, en quals recàrrega bateries i en quines funciona en “mode elèctric”.

Tots dos motors funcionen alhora, però un actua més que l’altre buscant l’eficiència.

1
2
3
4
5
6
7
1

Arrencada

Només motor elèctric alimentat per l’energia de la bateria

2

Conducció normal

Motor tèrmic que en conjunt amb l’elèctric mou les rodes, buscant l’eficiència del vehicle en tot moment.

3

Alta velocitat

Operen els dos motors, buscant l’eficiència.

4

Acceleració forta

El motor elèctric ajuda al tèrmic per donar suplement de potència.

5

Desacceleració

L’elèctric fa de generador i recarrega la bateria. El tèrmic no consumeix.

6

Baixa velocitat

Operen els dos motors, buscant l’eficiència.

7

Parada de motors

Només s’encén si cal recarregar la bateria.