A l’hora de prendre la decisió d’adquirir un cotxe nou, se’ns plantegen multitud de dilemes. Més enllà de pensar en si un cotxe més gran, un altre més petit, el color o el model, sempre ens ha portat de cap una de les preguntes més importants, i aquesta és la que fa a l’aspecte del combustible que mogui el nostre vehicle.

En l’actualitat, a aquesta eterna pregunta entre la dicotomia entre dièsel o gasolina, se’ns ha afegit una nova possibilitat, i no és altra que la dels cotxes elèctrics, o fins i tot la dels híbrids.

Llavors, quin cotxe em convé més?

Tot dependrà de les necessitats que tinguem i el context en què ens anem a moure amb el cotxe.

 

 • Cotxes dièsel

  Fins fa ben poc, els dièsel eren els cotxes més buscats. Eren més cars a l’hora de comprar-los, però l’estalvi en el preu del carburant compensava amb escreix la inversió.

  Actualment, però, semblen passar per un mal moment, ens parlen d’ells com a molt contaminants, encara que és una cosa que encara segueix sent investigat, i el preu del gasoil s’ha equiparat al de la gasolina.

  Si l’ús que li donarem es basa sobretot en viatges llargs i molta carretera, pot ser la millor opció.

 • Cotxes gasolina

  Al contrari del que succeïa amb els motors dièsel, en les últimes dècades els motors de gasolina s’havien devaluat, i el preu del carburant sempre era més elevat. Però això ha canviat, i sembla que estiguem tornant a confiar més en la gasolina.

  Si busquem un cotxe per passejar, per fer trànsit urbà, l’opció d’un gasolina és la més interessant.

 • Cotxe elèctric

  Cada vegada són més les opcions que ens ofereix el mercat. L’extinció dels combustibles fòssils i la contaminació han portat els fabricants de cotxes a buscar alternatives, i a investigar i apostar per la innovació, basades en energies menys contaminants.

  Tot i que és un sector que encara es troba en ple desenvolupament, l’autonomia i les possibilitats s’han anat augmentant en l’última dècada.

  Ara mateix són més cars, però poden resultar una bona opció de futur, sobretot tenint en compte que les restriccions de trànsit que es donen en algunes ciutats grans no els afecten, gràcies a les etiquetes ECO i Zero.

 

El factor medioambiental

Que els combustibles fòssils estan abocats a l’extinció, més aviat que tard, és un fet científicament provat. S’estan esgotant amb extrema rapidesa i, a més, ens estan portant cap a una situació mediambiental insostenible.

No obstant això, no tenim per què lapidar directament l’ús dels nostres cotxes tradicionals dièsel o gasolina, ja que els avenços tecnològics han fet que es redueixi l’efecte contaminant. A més, la manera de conducció, així com l’ús conscienciat que li donem a l’cotxe, també ens va ajudar a reduir les emissions que aquests puguin produir.

 

Restriccions en grans ciutats

Cada vegada són més els governs de les grans capitals que, a causa de l’extrema contaminació, estan restringint la circulació de determinats vehicles per les seves ciutats. Baixar el nivell de contaminació és de vital importància, i un bon començament és utilitzar els nostres vehicles amb cap i consciència.

En aquest sentit, els cotxes híbrids o elèctrics tenen les de guanyar, ja que són els únics que tenen permís per circular en zones restringides.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.