Renting particulares

Potser la millor manera d’entendre el renting per a particulars sigui explicar que segueix els mateixos patrons que el ja molt utilitzat renting per a empreses, que porta dècades instaurat.

El renting per a particulars és un lloguer a llarg termini d’un vehicle o vehicles a canvi d’una quota fixa, que depèn de diversos factors.

Entre aquests factors ens trobem amb el nombre de quilòmetres que es realitzen a l’any, el model de vehicle i altres factors de valor afegit com, per exemple, el disposar d’algun tipus d’assegurança per tot el vehicle.

Renting de cotxes per a particulars, no apte per a qualsevol

El poder accedir a un renting de cotxes per a particulars dependrà que reuneixis una sèrie de característiques per ser «desitjable» per a l’empresa, banc o marca d’automòbils amb la qual subscriguis el renting.

El més usual és que, si ets empresa, se’t demanin una sèrie de dades financeres per assegurar que la teva situació econòmica et permet subscriure un renting, com és el cas de l’impost de societats, i balanços econòmics de l’empresa.

En cas que siguis autònom se’t demanaran dades sobre la teva situació econòmica i els pagaments d’IVA i IRPF; en el cas que siguis treballador per compte d’altri se’t demanaran les teves declaracions d’IRPF.

Com funciona el renting per a particulars?

El primer que hem d’entendre pel que fa al renting és que és un contracte que obliga a ambdues parts.

En aquest contracte, a més del lloguer que s’abona mensualment a qui és propietari del cotxe – financera, banc o inclús una marca de vehicles – s’estableixen les característiques del renting.

En general, el pagament de la quota dóna dret, a més de l’ús i gaudi del vehicle, a altres serveis de valor afegit: assegurança del vehicle, reparacions que siguin necessàries i el pagament de l’impost de circulació.

Fins i tot, en alguns renting s’inclou la possibilitat d’accedir a un vehicle de substitució en cas que el nostre vehicle estigui en reparacions.

Quins avantatges té el renting a particulars?

El principal avantatge és que és un «tot inclòs», ja que com hem esmentat, en el pagament de la quota s’inclouen, a més del lloguer, altres elements essencials com l’assegurança i les reparacions.

Un cop finalitzat el termini del renting tens la possibilitat d’adquirir el vehicle o canviar-lo per un altre model més nou de manera que t’assegures un vehicle impol·lut cada pocs anys.

I els desavantatges?

La primera d’elles és que no ets propietari del cotxe que condueixes, ja que la possessió és de l’empresa, concessionari o banc amb el que has signat el contracte.

Els contractes de renting a particulars tenen un nombre de quilòmetres pactats, si els superes pots ser penalitzat.

Finalment, i no per això menys important, si incompleixes alguna clàusula del contracte el propietari del vehicle pot iniciar accions legals contra tu.

Quin és el rènting per a particulars més barat?

Bussejant una mica per la xarxa, i comparant diversos concessionaris i models hem trobat algunes ofertes de renting per a particulars barat, que poden ser d’interès.

De qualsevol manera, les ofertes d’avui no són les de demà; m’explico: cada dia que passa es milloren les ofertes i els models que es poden trobar-se per un renting per a particulars.

El millor que es pot fer és sortir de dubtes i deixar-se assessorar pels diferents concessionaris d’aquells models en els que pots estar interessat. Com saps, a la Ciutat del Motor de Badalona tenim moltes marques representades, de manera que en una sola visita pots sortir amb diversos models de renting cotitzats.

Comprovaràs que els preus són molt interessants, sobretot si considerem que no pagarem assegurança ni reparacions. No obstant això, el millor és fer comptes, i veure si el renting de cotxes per a particulars és per a tu.

Sens dubte, és un canvi de filosofia; es tracta de llogar en lloc de comprar. D’acord, en un renting de cotxes estaràs pagant tots els mesos, però sempre gaudiràs de cotxe nou, amb la seguretat de no pagar reparacions ni altres despeses relacionades.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.