El Seat 600 és sens dubte un dels cotxes clàssics espanyols per excel·lència. Des del seu naixement l’any 1957 es va convertir ràpidament en un èxit de vendes, el que va fer que la seva producció continués fins a l’any 1973. El Seat 600 és un cotxe icònic perquè va suposar molt més que el llançament d’un simple vehicle; a Espanya està completament associat a la consolidació de l’economia del país i a la creació de la classe mitjana, i amb això es va convertir en un reflex de la societat que semblava dir, en aquell moment i malgrat les adversitats, que Espanya estava tenint una tendència positiva.

Aquest cotxe, que avui en dia és un clàssic, es podia veure de forma massiva per les carreteres de tot Espanya. A Badalona, ​​Madrid, Gijón, Sevilla o per qualsevol part es podien veure unitats d’aquest vehicle que era sens dubte el més popular de l’època. El cotxe es va conèixer per sobrenoms com Seiscientes, Seita, Seílla o fins i tot Pelotilla en un to més afectuós. A nivell tècnic podem indicar que estem davant d’un vehicle que pertany al segment A i la fabricació va ser a càrrec de SEAT, que va començar el seu camí com a fàbrica d’automòbils 7 anys abans, l’any 1950, i que amb el 600 es va consolidar com a potència industrial a tot el país.

Seat 600, el coche clásico español

 

Història del Seat 600

Si ens remuntem als anys 50 i fem un exercici de retrospectiva, hem de situar-nos en una societat en la qual anys enrere s’havia viscut una important Guerra Civil que lògicament encara estava en el record de les persones de forma molt viva. Franco governava el país i tractant de donar-li un impuls a l’economia, s’organitza en 1950 el llançament, a través de l’Institut Nacional d’Indústria, d’una empresa que pugui consolidar-se com a fabricant d’automòbils. Neix SEAT, la Societat Espanyola d’Automòbils de Turisme. Avui dia SEAT pertany al grup alemany Volkswagen, que ja el 1986 va adquirir de manera mayoritaría la companyia, però en aquell temps encara era un projecte nacional.

Seat 600, el coche clásico español

Des de SEAT volien apostar pel segment A que gaudia d’enorme popularitat llavors perquè eren vehicles assequibles, fàcils de conduir i que no consumien molt combustible. El Fiat 600 és un altre exemple clàssic d’aquest tipus de vehicles als quals el Seat 600 volia plantar cara de forma directa. De fet, el Seat 600 es construeix en base a llicència de Fiat sobre el Fiat 600 original, que va ser dissenyat pel prestigiós Dante Giacosa, tota una figura en l’àmbit del disseny d’automòbils i molt reconegut sobretot a Itàlia.

 

Curiositats del Seat 600

Per a la majoria d’espanyols que, com vam comentar anteriorment, començaven a progressar econòmicament en l’època, el Seat 600 va ser el seu primer cotxe. En aquell temps començaven a tenir els diners suficients com per poder-se permetre un cotxe, i dins de les limitades opcions el Seat 600 venia amb el segell nacional i aleshores resultava molt atractiu.

L’any 57, i tractant de fer una equivalència, el Seat 600 costava uns 19.000 euros actuals aproximadament. Si bé és cert que es tracta d’una estimació, d’aquesta manera podem fer-nos una idea del cost del cotxe en aquell temps.

Seat 600, el coche clásico español

Durant els seus 16 anys de producció es van fer múltiples versions. Estava la Normal, D, E i L Especial. Però també es van fer altres versions més exòtiques com la comercial, la descapotable (que deixava a disposició dels usuaris un cotxe realment espectacular) i la Formichetta, que era una furgoneta adaptada al Seat 600 i que es podia adquirir als concessionaris Seat.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.