SEAT ha inaugurat el passat mes de desembre de 2021 el Test Center Energy (TCE), un nou centre de recerca i desenvolupament de bateries per a cotxes elèctrics i híbrids endollables on la companyia ha invertit més de 7 milions d’euros. Les instal·lacions, situades al Centre Tècnic de l’automobilística a Martorell, s’utilitzen per desenvolupar i fer assaigs de rendiment a sistemes d’energia per a vehicles elèctrics i híbrids de CUPRA, SEAT i SEAT MÓ, així com altres marques del Grup Volkswagen.

El TCE forma part de la xarxa global d’R+D del Grup Volkswagen i és el primer centre del Grup d’aquestes característiques a Europa fora d’Alemanya, juntament amb altres instal·lacions similars a la Xina i els Estats Units. El TCE suposa un pas més en l‟estratègia d‟electrificació de l‟empresa i vol convertir-se en un actiu clau per dur a terme el projecte de SEAT S.A. liderar l’electrificació de la indústria espanyola de l’automòbil. Aquest centre s?emmarca en el pla d?inversions de 5.000 milions d?euros anunciat per la companyia per electrificar els vehicles i les instal·lacions.

Seat inaugura el Centro de investigación y desarrollo de baterías

Aquest objectiu es concreta al pla Future: Fast Forward, a través del qual SEAT S.A., juntament amb el Grup Volkswagen, pretenen convertir Espanya en un hub europeu líder en mobilitat elèctrica. Així mateix, el TCE aspira a convertir-se en un centre d’innovació oberta i de col·laboració, on poder investigar i aprofundir aspectes relacionats amb la formació en noves competències per al cotxe elèctric, especialment enfocades als joves.

A l’acte d’inauguració de les instal·lacions hi han assistit la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, i el conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent, que han visitat les instal·lacions amb el CEO de SEAT i CUPRA, Wayne Griffiths , i el vicepresident d’R+D de la companyia, Werner Tietz.

“Avui és un dia important per al futur de SEAT. Tenim l’oportunitat, i la responsabilitat, de canviar completament la nostra indústria. Ara ens cal comptar amb els fons per fer realitat aquests projectes. Esperem que el Govern publiqui el PERTE els propers dies. Més retards a la convocatòria seria crític per a projectes rellevants de Future: Fast Forward”, ha assenyalat Wayne Griffiths.

La més alta tecnologia per provar i validar les bateries

L’edifici que acull el Test Center Energy té 1.500 metres quadrats. Inclou diferents espais per a la validació de mòduls de bateries amb les tecnologies químiques més avançades per a les cel·les, cobrint tota la gamma de voltatges utilitzats a la indústria de l’automòbil. El focus avui se centra en les bateries de les plataformes MEB (elèctrica) i MQB (híbrida), així com diferents carregadors utilitzats a tots els vehicles electrificats.

Amb una superfície de 1.500 m2 i una capacitat d’assaig de fins a 1,3 megawatts.

En total, disposa d’una capacitat d’assaig d’1,3 megawatts, una potència equivalent a la que necessiten 350 llars per tenir tots els dispositius elèctrics encesos alhora o més de 100.000 telèfons mòbils carregant simultàniament. En aquestes instal·lacions hi treballen més de 25 professionals altament qualificats.

El TCE té capacitat per fer anualment fins a 6.000 anàlisis completes de validació de les funcions relacionades amb el sistema d’alt voltatge (bateria, càrrega, seguretat). Les bateries se sotmeten a una mitjana de més de 17.500 hores de proves per tal de garantir un rendiment òptim en qualsevol circumstància, durant tot el seu cicle de vida.

Així mateix, disposa de diverses càmeres climàtiques que permeten fer proves amb les bateries i mòduls sota condicions tèrmiques extremes, entre –25 ºC fins als +55 ºC, simulant així les diferents situacions en què es pot trobar un automòbil en el seu cicle de vida. Per dissenyar i fabricar prototips i construir interfícies per als sistemes d’assajos, s’ha creat una àrea de recerca específica amb la tecnologia més alta.

 

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.