Cadascuna de les quatre generacions del SEAT León s’ha avançat al seu temps, mantenint alhora un mateix ADN al llarg dels seus més de 20 anys d’història. Dissenyades, desenvolupades i creades a Barcelona, totes elles comparteixen una mateixa essència que ha convertit al Seat León en un pilar de la marca i, amb més de 2 milions d’unitats venudes fins al moment, en una llegenda que segueix engrandint. “És el model que ha posat a SEAT al mapa mundial de l’automobilisme, pel seu disseny, la seva tecnologia i la seva qualitat”, assegura Isidre López, responsable de Cotxes Històrics de SEAT.

Seat León: 1ª generació (1999), trepitjant fort.

Dissenyat per Giorgetto Giugiaro, el primer León suposa l’entrada de SEAT en el segment dels compactes. “El primer León ja marca tendència amb un disseny amb molta personalitat”, manté López. “Va ser una gran posada a el dia en tecnologia i qualitat”, assegura José Miguel Royo, responsable de projecte en Desenvolupament de Carrosseries de SEAT. Va ser pioner en molts àmbits: el primer cotxe de la marca produït simultàniament en dues fàbriques (Brussel·les i Martorell), que va tenir tracció a les quatre rodes i canvi de sis velocitats, a més de ser també el primer a superar els 150 CV de potència, amb 180. “Era un model superior al que fins llavors teníem, per la seva carrosseria totalment zincada (per protegir-la de la corrosió i millorar el seu aspecte) i també per extres com l’obertura automàtica de la boca-càrrega de la gasolina, molt sofisticada en aquell moment “, afegeix Michael Geue, responsable de Desenvolupament d’Estructura i Anticorrosió a SEAT.

Seat León: 2ª generació (2005), un disseny esportiu innovador.

El disseny que Walter Da Silva va aplicar a la segona generació va ser una gran novetat. “Va revolucionar un segment que era tradicionalment clàssic, amb un exterior que incorporava els ja tan característics blisters laterals o les manetes de les portes posteriors que li donaven l’aparença d’un tres portes”, explica Royo. En competició, la segona generació va aconseguir quatre títols mundials de marques i pilots en 2008 i 2009 en el Campionat d’el Món de Turismes (WTCC). “És una gran gesta, sobretot per a un compacte, ja que sense maleter estàs molt penalitzat aerodinàmicament”, explica López.

Seat León: 3ª generació (2012), estil i qualitat.

Presentada ja amb Alejandro Mesonero-Romans a el front del departament de Disseny, la tercera generació té una aparença més sofisticada. “El seu disseny és 100% SEAT, qualsevol conductor és capaç de reconèixer a través del retrovisor un León de tercera generació”, destaca López. I això és, en part, gràcies a les llums LED de dia. De fet, va ser el primer compacte en incorporar tecnologia full LED. El rang d’acabats de la tercera generació era superior a les anteriors, per satisfer així a un públic més exigent. “Amb ell vam arribar uns nivells de qualitat molt alts, des dels materials a el so de les portes a l’obrir i tancar, destacant i molt l’interior”, comenta Royo. “Tothom parlava del León, vam començar a guanyar moltes comparatives i això ens va enorgullir enormement”, recorda Geue. A més, va ser el primer León en oferir versió 5 portes, SC (3 portes) i ST (familiar).

4ª generació (2020), el SEAT tecnològicament més avançat.

Si alguna cosa caracteritza el nou León és que representa un salt tecnològic sense precedents: no només és el primer vehicle 100% connectat de la marca, sinó que innova també a nivell de seguretat i il·luminació. I tot, amb un disseny amb el qual Mesonero-Romans l’ha dotat de major presència i caràcter, mantenint, això sí, el seu esperit esportiu. José Miguel Royo destaca el seu interior: “És, de lluny, el que l’usuari més exigent podria desitjar”. “És senzillament espectacular, ha aconseguit superar el que per a mi és un dels millors cotxes de la història de SEAT, la tercera generació”, assegura López. D’altra banda, és el primer vehicle de la marca amb cinc sistemes de propulsió diferents (gasolina, dièsel, gas natural comprimit, micro híbrid i híbrid endollable), oferint el més ampli ventall de possibilitats per satisfer les expectatives i necessitats de qualsevol conductor. “Serà un referent” conclou, per la seva banda, Michael Geue.

Demana cita al nostre concessionari Seat a Badalona per descobrir el nou Seat León (4a generació).

Font: seat.es

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.