El compacte espanyol rep una actualització de la seva oferta per fer-la més competitiva, alhora que la simplifica, basada en la demanda dels clients del segment.

El SEAT León afegeix ara el motor de benzina 1.5 TSI 130 CV en combinació amb l’acabat esportiu FR, una línia molt demandada pels clients espanyols, substituint la versió de 150 CV que s’oferia fins ara.

L’equipament de sèrie del compacte de SEAT és molt elevat i s’ofereix als acabats Style i FR, que fins ara han suposat el 85% de les vendes del León.

S’ofereix amb una àmplia gamma de motors amb fins a cinc sistemes de propulsió diferents: híbrid endollable, Mild-Hybrid, benzina, dièsel i gas natural.

 

El SEAT León actualitza la seva oferta comercial i es fa més atractiu i competitiu al mercat espanyol. Alhora, se simplifica l’oferta comercial per adaptar-la a la demanda del segment, com també s’ha realitzat prèviament al SEAT Ibiza. Així, s’ofereix amb els dos acabats històricament més demandats del model —Style i FR— i, com a principal novetat, s’incorpora el motor 1.5 TSI de 130 CV a l’acabat esportiu FR.

L’actualització de l’oferta d’acabats i motors del compacte de SEAT fan que el millor León de la història sigui més competitiu. El model espanyol s’ajusta així a les demandes del mercat, potenciant l’oferta de motors de 130 CV de demanda creixent, que representen la meitat de les matriculacions del segment.

A més, el SEAT León s’ofereix amb fins a cinc tipus diferents de propulsors, amb etiquetes ECO i ZERO emissions, i estan disponibles a tots dos tipus de carrosseries, 5 portes i familiar Sportstourer. Aquesta oferta tecnològica, unida a la tendència actual del mercat en aquest segment de vehicle, que cada vegada demana més l’electrificació, ja sigui amb les versions microhíbrides o híbrides endollables, fan que l’ajust que rep l’oferta del SEAT León cobri encara més sentit.

El SEAT León està disponible amb les tecnologies següents: híbrid endollable, amb l’e-HYBRID de 204 CV i canvi DSG; micro-híbrid amb sistema de 48 V al motor eTSI de 110 CV DSG; benzina TSI de 110 i 130 CV amb caixes manuals; en dièsel, TDI de 115 i 150 CV amb caixes manuals i també la possibilitat del canvi DSG a la versió més potent; i gas natural comprimit amb el motor TGI de 130 CV, amb canvi DSG.

 

El%20SEAT%20León%20añade%20ahora%20el%20motor%20de%20gasolina%201.5%20TSI%20130%20CV%20en%20combinación%20con%20el%20acabado%20deportivo%20FR,%20una%20línea%20muy%20demandada%20por%20los%20clientes%20españoles

 

Equipament altament competitiu

El SEAT León ha simplificat la seva oferta d’acabats a favor dels més demanats: Style i FR; que representaven el 85% de la demanda del model. Tots dos acabats incorporen un complet equipament de sèrie.

L’acabat Style destaca per incloure de sèrie sistemes de seguretat com els fars EcoLED, l’assistent de sortida involuntària de carril (Lane Assist), l’assistent de frenada automàtica d’emergència amb detecció de vianants i ciclistes (Front Assist), el control de velocitat de creuer, el sistema de trucada d’emergència (eCall), el detector de fatiga, o els 7 airbags —on destaca el central davanter—. En termes de confort i connectivitat destaquen el sistema Full Link inalàmbric (Android Auto i Apple CarPlay), el carregador inalàmbric per al telèfon, la pantalla d’info-entreteniment de 20,9 cm (8,25”), el sistema SEAT Connect —que permet fer gestions del vehicle en remot des del telèfon—, el volant multifunció esportiu en cuir o el climatitzador, entre molts altres. Per la seva banda, estan disponibles els paquets Style “XL”, que afegeixen per només 250€ l’assistent d’aparcament automàtic (Park Assist), el quadre d’instruments Digital Cockpit (de sèrie en versions de GNC), o el climatitzador de tres zones , entre altres elements.

 

 

L’acabat FR reforça encara més el seu alt nivell d’equipament de sèrie. Destaquen, entre molts altres elements que se sumen als de l’acabat Style, els fars Full LED amb llum posterior infinita, Control de Xassís Adaptatiu —que regula la fermesa dels amortidors—, el selector de modes de conducció SEAT Drive Profile, la pantalla d’info-entreteniment de 25,4 cm (10”), o el climatitzador de tres zones. Per la seva banda, hi ha dos paquets disponibles. El FR “XL” destaca per afegir, per només 200 €, elements com el Park Assist, càmera de visió posterior, control de creuer adaptatiu (ACC) i predictiu, assistent de llums automàtiques, reconeixement de senyals de trànsit, detector d’angle mort , sistema d’alerta de trànsit posterior, o el sistema d’advertència d’obertura de portes als passatgers —que adverteix quan detecta la proximitat d’un vehicle i se’n disposen a sortir—. El següent nivell el cobreix el FR “XXL”, per 410 €, que a l’equipament anterior afegeix l’assistent d’embussos i assistent d’emergència.

Així mateix, properament es completarà la gamma d’acabats del SEAT León, amb la introducció dels nous paquets d’equipament “XS” i “XM”, que permetran versions més accessibles respecte als “XL” i “XXL”. Tots ells configuren una àmplia oferta per al client, que podrà adquirir un SEAT León molt ben equipat de sèrie i que, gràcies als paquets esmentats, podrà a més sumar la més avançada tecnologia des d’un preu competitiu amb el primer nivell “XS”.

Sin duda, ambos niveles de acabados de serie disponibles en el SEAT León, junto con los paquetes opcionales o el listado de elementos opcionales independientes, permiten hacer del compacto español un modelo altamente competitivo en su segmento, capaz de ofrecer un alto nivel de seguridad, dinamismo, conectividad y confort; y que además se ofrece con cinco sistemas de propulsión diferentes, para adaptarse a las necesidades de todos los clientes.

Si vols informar-te més sobre l’oferta comercial de SEAT León visita el nostre concessionari SEAT a Badalona.

 

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.