La pandèmia ha canviat els hàbits i les maneres de treballar i comunicar-nos. Com a exemple, els tallers oficials Ford COVESA han potenciat l’ús del Video Check, una eina de comunicació amb el client a través del telèfon intel·ligent. Amb aquesta eina, el client que ha deixat el vehicle en un taller COVESA rep un missatge d’un responsable postvenda que us informa de les reparacions necessàries i us mostra els elements danyats o desgastats. Al missatge el client també rep el pressupost de la reparació.

El Video Check és un servei que facilita la comunicació aprofitant les possibilitats que ofereix la tecnologia actualment. Amb el missatge en vídeo el client entén amb claredat els detalls de la reparació a fer al vehicle perquè veu les parts afectades.

La innovació als detalls, l’aposta de Covesa

El sistema Video Check és un servei que millora la relació amb el client en ser transparent i directe. Aquesta és la voluntat de Covesa, treballar en aquests detalls que ens facin propers als nostres clients, perquè sentin que som el seu aliat en les necessitats de mobilitat amb cotxe o vehicle comercial.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.