CONNECTIVITAT I NOVES TECNOLOGIES D’ASSISTÈNCIA A LA CONDUCCIÓ AL KIA STONIC ACTUALITZAT

Nou sistema de propulsió “EcoDynamics+” mild-hybrid de gasolina amb embragatge electrònic en el canvi manual intel·ligent o amb canvi de doble embragatge amb set velocitats.

Noves tecnologies “Smartstream” a tots els motors per augmentar l’eficiència.

Més possibilitats de personalització amb nous colors exteriors de carrosseria i de sostre.

L’Stonic ofereix ara les noves funcions telemàtiques UVO Connect Fase II i un sistema d’infoentreteniment amb pantalla tàctil de 8,0 polzades.

Nous i avantguardistes dispositius d’assistència a la conducció i de seguretat, inclosos l’Assistent per a permanència al carril, el control de creuer intel·ligent, l’Assistència per evitar col·lisions frontals amb detecció de ciclistes, l’Assistència per evitar col·lisions a l’angle mort i el avís intel·ligent del límit de velocitat.

Kia Motors ha introduït millores substancials en el crossover compacte Kia Stonic, cosa que reforça la seva posició en el segment europeu dels B-SUV.

El Stonic actualitzat ofereix ara una gamma de nous i eficients motors Smartstream, amb innovacions que milloren l’eficiència. Entre elles, l’Stonic estarà dotat amb el sistema EcoDynamics+ de Kia, que combina la tecnologia mild-hybrid de 48V amb un motor de gasolina. Així mateix, podrà estar equipat amb el nou canvi manual intel·ligent de Kia amb embragatge electrònic.

El disseny interior i exterior de l’Stonic roman en gran part inalterat, però els clients tenen encara més possibilitats de personalització que abans, amb nous colors de carrosseria, de sostre, combinacions de color i una nova selecció de llantes. A l’interior, els ocupants ara poden disposar d’una pantalla tàctil més gran de 8,0 polzades (20 cm) per als sistemes d’infoentreteniment i navegació, amb les noves funcions telemàtiques de Kia UVO Connect “Fase II”. La seguretat il‟assistència al conductor milloren encara més amb l‟adopció d‟una gamma de nous sistemes avançats d‟assistència a la conducció (ADAS).

Introduït al mercat europeu a finals del 2017, l’Stonic s’ha convertit des de llavors en el quart model més venut de Kia anualment (després de la família de models Ceed, l’Sportage i el Picanto). El total de vendes europees fins ara ascendeixen a prop de 200.000 unitats.

Sistemes de propulsió

Nou EcoDynamics+ mild-hybrid de gasolina amb nou canvi manual intel·ligent

El Kia Stonic actualitzat oferirà el nou sistema de propulsió EcoDynamics+ de la marca que combina la tecnologia mild-hybrid (MHEV) amb un motor de benzina. Consisteix en un nou motor T-GDi (injecció directa de benzina turboalimentat) d’1,0 litres Smartstream amb un sistema MHEV de 48V. EcoDynamics+ proporciona més eficiència en aplicar i recuperar indistintament l’energia elèctrica. Una bateria compacta d’ions de liti i polímer, amb 48 V, complementa amb energia elèctrica el parell del motor tèrmic. Així mateix, pot perllongar el “període d’inactivitat” del motor mitjançant la nova unitat generador-motor d’arrencada mild-hybrid (MHSG).

El MHSG està connectat al cigonyal per una corretja i canvia imperceptiblement entre els modes “motor” i “generador”. En el mode “motor”, en accelerar, el MHSG proporciona impuls amb energia elèctrica per reduir la càrrega del motor i les emissions. A mesura que el cotxe desaccelera, el MHSG té la capacitat, sota certes condicions, de canviar al mode “generador” per recuperar energia i recarregar la bateria.

El nou motor Smartstream reemplaça l’anterior T-GDi d’1,0 litres de la generació “Kappa” de l’Stonic. Està equipat amb tecnologia de distribució d’alçada variable contínua (Continuously Variable Valve Duration CVVD). La distribució CVVD permet que el motor alterna entre els diferents cicles de combustió en funció de la càrrega, cosa que maximitza l’eficiència en totes les condicions de circulació. El motor Smartstream produeix la mateixa potència que l’anterior motor Kappa – 100 o 120 CV – però amb un parell màxim lleugerament superior, depenent de la transmissió. Per exemple, el parell màxim dels models de 120 CV amb canvi de doble embragatge de set velocitats (7DCT) és un 16% més alt: 200 Nm.

El nou sistema de propulsió EcoDynamics+ s’ofereix tant a les versions de 100 CV com a les de 120 CV del nou motor. També té incorporat un sistema de selecció del mode de conducció que permet escollir entre “Eco”, “Sport” i “Normal”.

Les versions EcoDynamics+ estan disponibles amb la nova caixa de canvis manual intel·ligent (iMT) de Kia. En combinació amb el sistema MHEV, l’embragatge electrònic contribueix a la major eficiència de combustible ia la reducció de les emissions de CO2, alhora que permet al conductor canviar com en una caixa manual convencional. En lloc d’un acoblament mecànic, l’embragatge del canvi iMT s’acciona electrònicament. S’integra perfectament amb el MHSG per apagar el motor quan el cotxe s’aturarà, abans que ho faci el sistema d’aturada i arrencada automàtica de Kia “Idle Stop & Go”.

Ambdues transmissions, iMT i 7DCT, permeten períodes d’avenç per inèrcia per millorar l’eficiència del combustible fins a una velocitat de 125 km/h. El motor s’engega automàticament tan aviat com el conductor trepitja el pedal de l’accelerador, del fre o de l’embragatge.

 

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.