SUV híbridos

El mercat de l’automòbil al nostre país està donant un gir de 360 graus; encara que la seva evolució és lenta, també és segura. Els SUV Híbrids són cada vegada més venuts i estimats per tots els usuaris ja que presenten una sèrie d’avantatges que fan embogir els conductors, com un cost de manteniment molt baix o que els seus acabats siguin de la màxima qualitat.

SUV Híbridss endollables (PHEV)

Parlar d’híbrids endollables és alguna cosa encara rar al nostre país, ja que, encara que la tecnologia segueixi evolucionant, sembla que els usuaris no volen veure més enllà i segueixen optant pels models més convencionals.

Un dels motius principals és que aquests cotxes SUV, en comptes de consumir gasolina, necessiten recarregar electricitat. La manca de punts de recàrrega per tot el país és un dels impediments principals.

La diferència principal entre els híbrids i els híbrids endollables és que, en els primers, les seves bateries utilitzen el motor elèctric amb l’objectiu de recarregar-se. Per a això, aprofiten l’energia que es genera quan estàs circulant (frenades, retencions …). us segons, necessiten un punt especial en què ser endollats per recarregar les bateries.

Etiqueta ZERO

Segons la pròpia DGT (Direcció General de Trànsit), aquesta etiqueta (que fa referència al nombre d’emissions) la porten tots els vehicles que estiguin registrat com:

BEV: Vehicles elèctrics de bateria.
REEV: Vehicle elèctric amb autonomia estesa.
PHEV: Vehicle elèctric híbrid endollable (sempre que tinguin, almenys, una autonomia d’almenys 40 km o siguin vehicles de pila de combustible).

Vehícles PHEV en el mercat

Alguns dels models disponibles en SUV híbrids endollables i les seves qualitats que més els fan destacar, són els següents:

Hyundai Ioniq PHEV

SUV híbridos - Hyundai IONIQ

La seva autonomia sense gasolina està entre els 40 i 50 km. Una cosa que crida molt l’atenció de tots els usuaris és que és un dels més econòmics que es poden trobar al mercat.

Avantatges: preu, qualitat i confort.
Desavantatge: en portar un motor tèrmic i bateries grans, el seu pes augmenta molt.

 

Kia Niro PHEV

SUV híbridos - KIA Niro

Vehicle recomanable per a aquelles persones que l’utilitzen diàriament dins de ciutat o facin viatges llargs esporàdicament.

Avantatges: espai interior i preu competitiu.
Desavantatges: necessita un punt de recàrrega a casa.

Mercedes GLC e 350 PHEV

SUV híbridos - Mercedes Benz GLC

La marca de l’estrella no es pot quedar enrere. Ja pots comptar amb els acabats, elegància, i aspecte esportiu del GLC en aquesta versió híbrida endollable. Motor de gasolina de més de 200 cv, juntament amb un motor elèctric de 114 cavalls de potència equivalents, per als seus més de 2.000 quilos de pes.

Avantatges: potència, prestacions i acabats.
Desavantatges: consum elevat dins de nucli urbà. No es pot considerar vehicle 0 emissions, en tenir una autonomia en manera elèctrica de 34 quilòmetres, sis per sota del requisit establert.

Audi Q7 eTron PHEV

SUV híbridos - Audi Q7

Probablement, el SUV híbrid endollable més exclusiu del mercat en l’actualitat. Amb una autonomia de més de 50 quilòmetres en manera elèctrica, promet una mica més de potència que el mercedes, tant en el motor de gasolina, com en el propulsor elèctric.

Avantatges: Comoditat, prestacions, acabats, disseny i exclusivitat. Etiqueta Zero.
Desavantatge: preu elevat.

PHEVs que estan per arribar

Per prendre una decisió informada sobre si comprar o no un SUV híbrid endollable, convé conèixer el que està per arribar.

Audi està fent un veritable esforç per completar la seva gamma d’híbrids endollables. A banda dels turismes, a mitjans d’aquest 2019 podrem veure la versió del Q5, germà menor del comentat Audi Q7 PHEV.

Per la seva banda, SEAT, amb la seva marca passió CUPRA, llançarà l’esperat CUPRA Formentor. Nou model de la marca amb nom de ciutat espanyola, serà un SUV endollable d’altes prestacions.

Sense pertànyer el segment dels SUV híbrids endollables, però molt en línia amb els cotxes familiars, Mercedes té programats llançaments dels seus furgonetes a versions endollables per 20121 o 2022.

I com no pot ser d’altra manera, Toyota, pionera a vehicles híbrids, tha confirmat el llançament de 10 cotxes totalment elèctrics entre 2020 i 2025. Segur que en el curt termini veurem un RAV4 híbrid endollable.

Comprar o esperar?

Els híbrids endollables es comencen a imposar a poc a poc en el mercat automobilístic gràcies a la seva fiabilitat, baix consum i estalvi en manteniment. Tenir aquest tipus de vehicle té molt sentit, sobretot per la seva etiqueta ZERO, podent aparcar gratuïtament en zones d’estacionament en algunes ciutats.

Has de tenir en compte que aquest tipus de vehicles necessiten que la seva capacitat elèctrica sigui aprofitada al 100%. El punt negatiu és que la seva autonomia no sol ser més de 50/60 km, pel que són perfectes per a trajectes curts, com el que es realitza de casa a la feina o sortides curtes pel territori urbà.

El problema principal arriba quan se li esgota la bateria, ja que consumeixen combustible a un ritme molt superior que altres vehicles convencionals, donat el seu pes. Per aquest motiu, si vas a utilitzar-lo dins de la ciutat per aprofitar la seva autonomia, sí que té sentit adquirir-ne un, en cas contrari, et convé esperar uns pocs anys fins que estiguin més desenvolupats i ofereixin millors prestacions quant a nivell d’autonomia.

Esperem haver pogut donar una mica de llum en l’incipient món dels SUV híbrids, sobretot en les seves esperades versions endollables.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.