Taller oficial o independent

Un dels grans dubtes dels conductors davant d’una averia és on portar el cotxe. Taller oficial o independent? L’oferta de tallers de reparació de vehicles a Espanya supera els 43.000 locals, amb 39.000 multimarca i 4.000 oficials. Això suposa que els negocis independents representen més del 90% del total. Tot i ser la immensa majoria, no són una opció tan universal pels usuaris. De fet, més de 44% dels usuaris prefereixen portar els seus vehicles a tallers oficials.

En aquesta entrada revisem els avantatges de seguir portant el cotxe als tallers oficials.

Tallers oficials

  • El primer que diferencia els tallers oficials dels independents és la seva magnitud. En general, els locals de la marca són més grans i compten amb més professionals, pel que poden assumir càrregues de treball més elevades i, per tant, reduir el temps d’estança del vehicle.
  • Els professionals dels tallers oficials estan formats per conèixer al detall les característiques de tots els models de la marca. Una condició que no han de complir necessàriament els locals independents, que solen tenir professionals amb coneixements generals i aplicables a tots els models.
  • Ens garantim que els recanvis utilitzats en les reparacions seran sempre les recomanades per la marca.
  • Els canvis legals han minimitzat la importància de passar pel taller oficial durant els dos anys de garantia mínima que tenen els cotxes, però després d’aquest període la cosa canvia. Les ampliacions de garantia solen estar lligades al pas pel taller oficial, pel que és recomanable fer sempre les revisions i reparacions al fabricants. Si passats aquests dos anys decidim fer, per exemple, una reparació de motor en un taller independent i acabem tenint problemes, el taller oficial pot decidir no fer-se càrrec del problema.
  • Finalment, el servei ha de ser un punt diferencial que. A la formació continua dels operaris, els tallers oficials també hi trobarem una maquinària en renovació constant i un nivell d’especialització molt més gran per reparar el nostre model, que pot tenir un impacte decisiu en la factura.
  • Els tallers oficials tenen fama de ser més cars, però l’alt coneixement dels mecànics sobre els cotxes tractats sol traduir-se en una capacitat de diagnòstic i resolució molt més gran dels problemes, el que implica menys hores de treball.
  • Tots els fabricants treballen amb auditories internes sobre procediments el que assegura que les hores dedicades a les reparacions s’ajusten perfectament als temps estipulats per la marca, evitant així sobrefacturacions.

Sigui quina sigui la seva elecció, recordi sempre demanar factura. Sense ella, no podrà reclamar possibles desperfectes o averies posteriors al pas pel taller.

Si tot i això, encara té dubtes sobre quina opció és millor per la revisió i reparació del seu vehicle, consulti als professionals de Ciutat del Motor.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *