Viatjar i conèixer el món és un gran plaer que està molt més a l’abast de la mà si tens el teu propi allotjament. Potser t’estiguis plantejant camperitzar una furgoneta, per això et portem cinc consells que has de tenir en compte abans de posar-te mans a l’obra.

1. Calcula bé el teu pressupost

Hi ha centenars d’accessoris i de mobles per a furgonetes camper, pensats per cobrir tot tipus de necessitats. Però si se’t va la mà amb ells pot passar que quan et vulguis adonar t’hagis gastat massa i no tinguis per altres elements que també et fan falta.

Per camperitzar una furgoneta el pressupost és una cosa essencial. Calcula molt bé quants diners li pots dedicar al teu vehicle, això t’ajudarà a triar millor els complements que vas a comprar i aquells dels que pots prescindir de moment.

 

2. No passis per alt el disseny

No és només una qüestió d’estètica, és una qüestió de practicitat. Quan es tracta de com equipar furgonetes camper les decisions les has de prendre en base als teus gustos i, sobretot, basant-te en les teves necessitats.

No és el mateix viatjar amb nens que fer-ho sol o fins i tot amb mascotes. Tampoc necessitaràs les mateixes coses si et vas a limitar a fer turisme i conèixer nous llocs o si vols portar amb tu tot el teu equipament per fer escalada o esquiar.

L’important és que el disseny de la teva furgoneta s’adapti bé al que necessites. Es tracta de tenir un vehicle que et resulti pràctic.

 

3. No estalviïs en aïllament

Hi ha molts accessoris per a furgonetes camper en els quals pots estalviar. Alguns no són imprescindibles i altres els pots trobar de segona mà o en format low cost, però l’aïllament no és un tema que t’hagis de prendre a la lleugera.

La calor de l’estiu, el fred de l’hivern o fins i tot la pluja poden fer que una idíl·lica escapada es converteixi en un autèntic malson. L’única manera d’aconseguir el confort tèrmic que necessites és amb un bon aïllament.

La llana de roca és un dels materials més utilitzats i més recomanats quan es tracta de camperitzar una furgoneta i deixar-la ben aïllada. Pots combinar aquest material amb altres com les escumes autoadhesives.

 

4. Escull mobles versàtils

El teu camper no ha de semblar de revista. Com hem dit abans, l’important és que sigui pràctic, i és aquí on els mobles cobren una importància vital.

És molt millor que escullis models versàtils. És a dir, que un moble tingui més d’una utilitat. Per exemple, una taula que es transforma en la base d’un llit.

Un altre aspecte fonamental que no s’ha de perdre de vista és el pes. Com més pesin els mobles més combustible consumirà la furgoneta, així que res de mobles que pesen com morts. Que siguin de qualitat però el més lleugers possibles.

 

5. Accessoris mínims imprescindibles

● Llit amb el seu corresponent matalàs.

● Lavabo.

● Dutxa d’interior o d’exterior.

● Mini dipòsit d’agua.

● Cuina de gas.

● Nevera.

● Llums.

● Complements de càmping com plats i altres estris.

Camperitzar una furgoneta és tota una aventura, però és una experiència que val la pena. Comença pel bàsic i vés afegint millores a mesura que vagis coneixent més a fons les teves necessitats cada vegada que viatgis.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.