Tipos de enganche para el coche

Els remolcs tenen una característica especial per al nostre vehicle: ens donen una capacitat d’emmagatzematge extra i podem transportar un altre tipus de càrregues que d’altra manera no podríem.

Els concessionaris oficials de Ciutat del Motor a Badalona són experts en remolcs i poden ajudar-te a instal·lar aquest tipus d’enganxades en el cas que necessitem una ajuda extra o no coneguem com fer-ho.

Podem diferenciar entre diversos tipus d’enganxalls per al cotxe que dependran del tipus de remolc que anem a utilitzar, fent ús de cadascun segons les necessitats personals que necessitem.

Tipus d’enganxalls i les seves característiques

Hi ha una dada extra que necessitem saber abans d’entrar en profunditat amb el tema: el tipus de connexió és important, però ho és encara més el vehicle que utilitzarem per arrossegar-lo. Hem d’assegurar-nos que aquest té la potència necessària per estirar-lo.

Quant als tipus d’enganxalls, podem destacar els següents:

Fixes

Són els més utilitzats i necessiten d’unes eines específiques per poder realitzar tant el seu muntatge com desmuntatge sense problemes afegits. Si necessitarem d’un enganxi durant una llarga temporada, és una de les millors opcions per les quals podem optar, a més d’una de les més econòmiques.

 • De coll de cigne

  Tipos de enganche para el coche: cuello de cisneEls turismes són els grans beneficiats d’aquest tipus d’enganxades pel fet que el disseny especial amb el qual està realitzat aconsegueix que el nostre vehicle adquireixi un nou disseny més visual i cridaner. Podem trobar diferents mides en funció del tipus de remolc que anem a adjuntar.

 • Bola clàssica

  Tipos de enganche para el coche: bola fijaSi el nostre vehicle té una potència adequada (per exemple, un 4×4) i necessitem tirar d’un gran pes, és una molt bona elecció pel fet que és més ampla i robusta, el que permet un millor adherència i arrossegament.

 • Bola mixta

  Tipos de enganche para el coche: bola mixtaS’utilitza gràcies a la gran flexibilitat que ens aporta, donant-nos l’oportunitat d’arrossegar qualsevol tipus de remolc pel fet que compta amb dos enganxalls diferents: per capçal d’argolla i per bola

 

Desmuntables

Si l’ocasió en la que anem a necessitar un enganxament és bastant rara, la millor opció és comptar amb un de desmuntable. Són bastant fàcils d’instal·lar i de retirar, de manera que mai ve malament tenir-los al maleter del nostre vehicle. Mai se sap quan ho vas a necessitar.

 • Bola semiautomàtica

  Tipos de enganche para el coche: bola desmontable semi automáticaGràcies al seu sistema de rosca, podem muntar-lo i desmuntar-lo d’una manera bastant ràpida i sense cap tipus de complicació. També és força segur i ens permet arrossegar una gran quantitat de pes.

 • Bola vertical

  Tipos de enganche para el coche: bola desmontable vertical automáticaÉs l’última de les opcions i una de les més cares. Està especialment dissenyada per a aquelles persones que fan un ús diari dels enganxalls o que els necessiten per al seu treball. Disposa d’un sistema de seguretat doble i la connexió s’oculta quan ho desmuntem. Com avantatge, podem afegir que tant el seu muntatge com el seu desmuntatge es realitza en molt poc temps.

 

Normatives legals i de seguretat

Ja sabem quin tipus d’enganxalls existeixen, però hem de conèixer les normatives vigents per a fer-ho amb seguretat. Aquesta varia en funció de la MMA (massa màxima autoritzada), i poden trobar:

 • Menys de 750 kg: No necessitem un carnet addicional per poder conduir aquest tipus de remolcs. Hem de respectar una velocitat màxima en autopistes i autovies que no superi els 90 km / h.
 • Més de 750 kg i MMA del conjunt cotxe més remolc és inferior als 3500kg: Tampoc és necessari un carnet especial. El remolc ha de tenir seguro propi. El límit de velocitat està establert en 80 km / h per autopistes i autovies.
 • Més de 750 kg i MMA del conjunt cotxe més remolc és superior als 3500kg: A més de necessitar un carnet especial, el remolc ha de tenir la seva assegurança propi, així com una matrícula per poder reconèixer-legalment. El límit de velocitat està establert en 80 km / h per autopistes i autovies.

ITV en remolcs

Un cop adquirim un remolc, la mateixa DGT (Direcció General de Trànsit) ens indica que aquest deu passar la seva pròpia ITV a més de ser necessària la seva homologació corresponent.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.