2022 és l’any que Ford ha marcat com a punt d’inflexió, i en el qual planeja que les vendes de vehicles elèctrics superin les vendes de vehicles de combustió interna.

Amb la imminent arribada dels nous models Ford als concessionaris, ens acostumarem a nous termes per a les diferents tecnologies de propulsió. Detallem a continuació un llistat de les noves tecnologies, les seves característiques i les dates de llançament.

Mild Hybrid: Combina un motor convencional amb un sistema elèctric alimentat per una bateria de 48V. Mitjançant aquesta combinació, es redueix el consum de combustible i les emissions de CO2, garantint així un vehicle comercial més eficient, ecològic i a un preu molt assequible.

La nova Transit Ecoblue Hybrid equipa aquesta tecnologia, i ja està disponible a concessionaris.

Electric Hybrid: Els vehicles híbrids elèctrics (HEV) són cada vegada més comuns a les nostres carreteres, especialment a les ciutats i zones urbanes. A causa de les característiques de conducció en aquests entorns, les seves baixes emissions i menor consum de combustible representen un gran avantatge. Igual que els mild hybrid (MHEV) tenen un motor de combustió interna, però també compten amb una bateria de major grandària i un motor elèctric més potent. Això ofereix un major suport al motor de combustió i permet recórrer part dels trajectes curts a baixa velocitat en format sol elèctric. A més, gràcies al motor de gasolina, l’autonomia no és cap problema, ja que el vehicle és capaç d’utilitzar tant la bateria com el motor de combustió interna.

La bateria d’un vehicle híbrid elèctric es recarrega mitjançant una combinació de frenada regenerativa i el motor, no mitjançant connexió a una presa elèctrica, de manera que no cal buscar punts de càrrega. La transmissió d’un vehicle híbrid és totalment automàtica i no està disponible amb canvi manual. Aquesta solució és la que equipen els models.

Aquest tipus de vehicles permeten fer trajectes curts a baixa velocitat amb el motor elèctric.

Els models que incorporen aquesta tecnologia són:

  • Ford Mondeo Hybrid, que està ja disponible en els concessionaris
    El nou cross-over Ford Puma, amb data de llançament prevista per al 2020.

Plug-in Hybrid: Els vehicles híbrids endollables (PHEV) compten amb tota la funcionalitat de la tecnologia híbrida i amb l’avantatge afegit que poden recarregar mitjançant una presa elèctrica externa. La major capacitat de la bateria els permet recórrer fins a 50 quilòmetres sense emissions, amb la possibilitat de canviar a la manera híbrid per estalviar bateria i a només gasolina o dièsel per als desplaçaments més llargs.

Els propers llançaments de vehicles amb aquesta tecnologia són:

  • Tourneo Custom Plug-In Hybrid, llançament finals 2019
  • Transit Custom Plug-In Hybrid, llançament finals 2019
  • Nou Ford Explorer Plug-In Hybrid, llançament 2020
  • Nou Ford Kuga Plug-In Hybrid, llançament 2020

 

All Electric: Els vehicles completament elèctrics funcionen només amb bateria. Zero combustible. Zero emissions a la carretera.

Per aquesta raó són més respectuosos amb el medi ambient i, gràcies als ajuts públics per incentivar la compra, a la reducció de l’impost de circulació i al fet que el seu ús no es penalitza en certes zones de baixes emissions, també ajuden a la teva butxaca.

Ford té previst llançar 16 vehicles elèctrics fins 2022. Entre ells un tot terreny comlpetamente elèctric inspirat en el Mustang, que serà un dels emblemes de la marca.

Per més informació contacteu amb el concessionari Ford de Badalona.

 

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.