Consells per viatjar amb nens

Tots esperem amb ganes els mesos d’estiu per poder anar-nos de vacances, encara que només siguin uns pocs dies. El problema arriba quan hem de llançar-nos a la carretera centenars de quilòmetres i, a més, viatjar amb nadons.

Perquè puguem fer el viatge d’una forma còmoda i segura, cal que tinguem en compte alguns consells, tot i que també hem de preparar als més petits de la casa perquè tinguin una actitud positiva sabent que es divertiran quan arribem.

Consells per viatjar amb nens

1) El primer que hem de tenir en compte abans de viatjar amb nens, és la seguretat. És de vital importància que disposem d’un sistema de retenció infantil homologat, que estigui adaptat a les seves característiques (pes, alçada, edat …).

Si el nostre petit no supera els 1,35 metres d’alçada, és obligatori que utilitzi aquest sistema de protecció. Hem de tenir en compte que, en cas que es produeixi un accident, aquest sistema aconseguirà reduir en un 75% el risc de mort i un 95% el de lesions.

Si ens decantem per no utilitzar-lo, no només estarem fent front a una multa i retirada de diversos punts del carnet de conduir, sinó que la seguretat i la vida del menor estarà en risc.

2) La majoria dels pares no presten atenció a la roba que porten els nens al moment del viatge. Anem a passar moltes hores al vehicle gairebé sense moure’ns, per la qual cosa adquireix una gran importància que sigui còmoda, no causi picors ni proporcioni fred ni calor.

La nostra millor opció és la roba de cotó transpirable, que no es cenyeixi al nostre cos i que ens permeti moure’ns i expressar-nos sense cap tipus de complicació.

També hem de tenir en compte la temperatura a la qual ens trobarem durant tot el trajecte. El més aconsellat és intentar mantenir-la entre 21 i 23 ºC. Amb aquest rang ens estarem assegurant que no serà molt calorós, però tampoc extremadament fred.

3) Deixarem a un costat el menjar copiós i / o pesada, tant per a nosaltres com per als nens. El principal problema que ens trobarem a realitzar-la és que pot provocar marejos. Com adults, podem aguantar-nos si sentim malestar, però els més petits estaran contínuament plorant i queixant-se, provocant-nos una situació estressant que desencadenarà en no prestar a la carretera l’atenció que es mereix.

4) És normal que els nens a partir dels 3 anys d’edat pateixin marejos quan fan viatges llargs, això és degut a que el seu cervell encara no està coordinat del tot i totes les sensacions que percep faran que perdi l’equilibri.

Per evitar això podem situar la cadira homologada del petit a la part central del darrere del vehicle, l’objectiu és que fixi la vista en un punt llunyà i eviti aquestes sensacions. Si notem que està patint els primers símptomes (mals de cap, queixes, suor …), és preferible que parem 5 minuts i donar una petita volta o obrir la finestreta perquè l’aire nou refresqui la part interior del vehicle.

Viatjar amb nens pot ser una aposta arriscada, però, amb aquests consells estarem totalment preparats per gaudir d’un viatge tranquil i sense sobresalts.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.