Volkswagen Escarabajo

El Volkswagen Escarabat és un d’aquests cotxes clàssics que sempre estaran a la nostra memòria. Però no només això, sinó que també és un cotxe que sempre estarà en les nostres carreteres. La seva excel·lent durabilitat, combinada amb la precisió alemanya del seu fabricant VW, fan que sigui un vehicle que encara es pot veure rodant per les carreteres en les seves versions més antigues. Cal tenir en compte també, que a causa del èxit que l’escarabat ha tingut a nivell històric, des de Volkswagen van voler fer un homenatge, i alhora aprofitar el coneixement i renom de la marca escarabat o “Beetle” en anglès, per llançar al any 1998, un model anomenat New Beetle, que encara es pot trobar avui en dia en un concessionari de Volkwsagen i la versió Beetle Cabrio és sens dubte una delícia a nivell estètic i tecnològic.

Volkswagen Escarabat

L’escarabat va començar a fabricar-se just l’any anterior a l’inici de la Segona Guerra Mundial, l’any 1938, i la seva producció es va acabar l’any 2003, això fa un total de 65 anys d’història de producció d’un dels vehicles més populars de tots els temps a tot el món. Un vehicle al qual Volkswagen deu molt com a marca i que compta arreu del món amb moltíssims aficionats que els col·leccionen i que els segueixen utilitzant diàriament.

Història del Volkswagen Escarabat

Es tracta d’un vehicle realment peculiar, que neix de la mà del fabricant alemany Volkswagen, en una etapa convulsa en què un any després de l’inici de producció d’aquest vehicle, esclataria la Segona Guerra Mundial. En aquell temps Volkswagen buscava produir un vehicle econòmic, que resultés assequible per a la incipient classe mitjana i que a més tingués un consum reduït a la vegada que els costos del seu manteniment resultaven pràcticament nuls.

Volkswagen Escarabat

La Segona Guerra Mundial, va afectar directament a la producció del vehicle, durant la mateixa, la producció de l’escarabat es va centrar en adaptar la seva estructura a diferents vehicles militars. Però una vegada que la guerra va concloure, es va prosseguir la producció de forma normalitzada d’aquest vehicle. L’èxit no va trigar a arribar i en poc temps, al llarg i ample del món, es va començar a popularitzar de forma realment espectacular l’escarabat.

Curiositats del Volkswagen Escarabat

Una de les curiositats d’aquest vehicle és que la seva denominació oficial, per part de Volkswagen és la de Volkswagen Tipus 1. Tot i ser el nom oficial, és un nom que Volkswagen li va posar al vehicle de forma posterior al seu llançament. De forma popular es coneix a aquest vehicle com escarabat per la seva particular forma que recorda a la d’un escarabat. El Volkswagen Escarabat ha suposat tant per a Volkswagen, que de forma inequívoca, qui veu un escarabat l’associa immediatament a la marca alemanya.

Volkswagen Escarabat

Una dada curiosa, associat a la gran popularitat de l’escarabat a tot el món, és que malgrat les seves reduïdes dimensions, gràcies a la seva eficiència i consum reduït, va arribar a ser usat en Ciutat de Mèxic com a taxi. Una dada que sens dubte reflecteix la versatilitat i el pràctic que aquest vehicle ha resultat sempre per als seus usuaris.

Evolució en la producció del Volkswagen Escarabat

Com a dada curiosa cal destacar que el vehicle va ser produït a Alemanya des dels anys 1938 fins a l’any 1978. Des d’aquest any la seva producció va continuar a Mèxic fins a l’any 2003, lloc en el qual es va produir l’última unitat d’aquest vehicle. Es van arribar a produir més de 21 milions i mig d’unitats d’aquest vehicle al llarg de la seva història, una xifra realment espectacular.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.