Volkswagen Golf I

Volkswagen va començar a produir el cotxe més reeixit d’Europa el 29 de Març de 1974. Des de llavors, s’ha venut un nou Golf cada 41 segons.

Amb 35 milions d’unitats venudes, el Golf és el model més venut de Volkswagen.

El Golf, el cotxe europeu més reeixit, compleix 45 anys. El 29 de març de 1974, la planta de Volkswagen a Wolfsburg va posar en marxa oficialment la producció del que es convertiria en el seu model més venut. Llavors, ningú a Volkswagen podia imaginar que el successor del llegendari Beetle acabaria venent més de 35 milions d’unitats a tot el món; i que se segueix venent avui dia. En termes purament matemàtics, des de l’inici de la producció fa 45 anys, un nou Golf s’ha venut en algun lloc del món cada 41 segons; cada dia i sense interrupcions. Això representa una mitjana de 780.000 vehicles per any.

Ralf Brandstätter, director d’Operacions de Volkswagen: “El Golf és el cor de la nostra marca. Representa el progrés i la tecnologia com cap altre cotxe. Per exemple, el Golf va fer que la tecnologia de seguretat fos accessible per a milions de persones per primera vegada . Gràcies a això, va deixar empremta en tota una generació “. Brandstätter va emfatitzar: “Durant set generacions, el Golf ha contribuït al desenvolupament de Volkswagen com a marca i com a grup, fins a esdevenir un dels productors automobilístics més importants del món”.

El Dr Stefan Loth, director de la planta de Volkswagen a Wolfsburg: “El 1974, els nostres treballadors van afrontar el repte de canviar el Beetle pel Golf. Des de llavors, hem continuat desenvolupant de forma consistent la nostra planta principal de Wolfsburg, on avui, a més del Golf, també produïm l’e-Golf1, el Golf GTE2, el Golf Sportsvan i tres models addicionals “.

Volkswagen Golf 7 generaciones

Volkswagen Golf: 7 generacions

Com un dels models compactes del mercat global que més desafia la seva classificació, el Golf està cridat a mantenir-se com un pilar clau per a la marca Volkswagen. Amb la seva propulsió d’última generació, els seus sistemes d’assistència i els seus sistemes operatius i de infoentreteniment, proporcionarà un impuls decisiu per al futur de la mobilitat.

 

Dades importants sobre el debut del Golf I:

 • 29 de març de 1974: El primer Golf surt de la línia de muntatge – Inici de la producció en sèrie
 • 8 juliol 1974: El Golf està disponible en els concessionaris Volkswagen
 • 5 agost 1974: Comença el lliurament a clients del nou Golf

 

El Golf I de 1974

 • Disseny: Vehicles de 2 i 4 portes amb porta del maleter
 • Interior: Cinc places, maleter de 300 litres, banc de seients del darrere abatible
 • Motors: Motor gasolina d’1.1 litres, quatre cilindres, 37 kW / 50 CV
 • Motor gasolina d’1.5 litres, quatre cilindres, 51 kW / 70 CV
 • Propulsió: Tracció davantera, caixa de canvis manual de 4 velocitats, canvi automàtic de 3 velocitats opcional
 • Velocitat màxima: 140 km / h (50 CV, caixa de canvis manual)
 • 160 km / h (70 CV, caixa de canvis manual)
 • Models: Golf i Golf L (tots dos de 50 CV)
 • Golf S i Golf LS (tots dos de 70 CV)
0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.