VW Touareg

El nou Touareg és el primer Volkswagen amb un eix posterior amb direcció activa

La nova direcció a les quatre rodes fa que aquest SUV de luxe sigui igual de manejable que un cotxe compacte a la ciutat

Sembla com intentar aconseguir l’impossible: amb el nou Touareg, Volkswagen presenta al mercat un SUV de luxe que és tan àgil i fàcil de manejar com un cotxe compacte. Realment pot funcionar alguna cosa així? La veritat és que sí, i tot gràcies al recentment desenvolupat sistema de direcció a les quatre rodes. Tant les rodes davanteres com les posteriors giren en sintonia amb cada situació de conducció específica. Aquesta direcció a les quatre rodes és una de les raons per les quals el pesat Touareg destaca fins i tot en els estrets carrers de ciutat o a l’hora de maniobrar. El nou sistema també proporciona una estabilitat extra de conducció en velocitats altes.

Essencialment, hi ha dos tipus d’escenaris de conducció en què el sistema opcional de direcció a les quatre rodes té un major impacte: conduint a velocitats inferiors als 37 km/h i a velocitats superiors a 37 km/h.

Primer escenari de conducció: en velocitats de fins a 37 km/h, les rodes del darrere giren automàticament en un angle oposat a les davanteres. En altres paraules, quan les rodes davanteres giren a l’esquerra, l’eix posterior controlat elèctricament gira cap a la dreta fins a cinc graus, millorant així la maniobrabilitat del vehicle. El sistema de direcció a les quatre rodes redueix el radi de gir de 12,19 a 11,19 metres, cosa que és particularment apreciable a l’hora d’aparcar. Maniobrar amb un remolc també es fa més fàcil. Un dels aspectes destacats aquí és la nova combinació de la direcció a les quatre rodes i el Trailer Assist, un sistema de maniobra del remolc que gira de manera pràcticament automàtica. Gràcies a la interacció entre aquestes dues característiques, guiar la parella formada pel vehicle i el tràiler és tan fàcil com fer una passejada pel parc, fins i tot en els espais més estrets.

Escenari dos de conducció: si el vehicle circula a més de 37km/h, les rodes del darrere giren en la mateixa direcció que les rodes davanteres en els girs. Un cop més, això es tradueix en un maneig més suau, especialment en el tipus de velocitats aconseguides en carreteres rurals i autopistes, ja que el sistema de direcció a les quatre rodes proporciona estabilitat en canviar de carril (durant avançaments ràpids, per exemple). El mateix passa amb les maniobres evasives sobtades.

 

La nova característica de direcció a les quatre rodes, juntament amb la suspensió pneumàtica, s’ofereix com a part d’un paquet que inclou la suspensió adaptativa automàtica, l’ajust d’altura i el control electrònic d’amortiment. Aquest paquet porta l’agilitat del Touareg a un nivell que fins fa poc era pràcticament inimaginable en aquest segment.

0 comentaris

Deixa un comentari

Participa i deixa el teu comentari

Deixa una comentari

Your email address will not be published.